Anne Kristin Myrseth og Kristina C Karlsen si utstilling "Formbare tanker" er den niende og siste utstillinga regi av Neadalen kunstforening i 2022.

De to kunstnerene med base i Trondheim var her også i 2016, da sammen med to andre.

- Vi ble kjent i 2011, og har hatt utstillinger sammen siden 2014, forteller Anne Kristin Myrseth. Både hun og kunstnerkollega Kristina C Karlsen er grafikere, og grafikken preger også utstillinga "Formbare tanker" som blir stående i Galleri Kulviksvingen til den 17. desember.

Kristina C Karlsen Foto: Andreas Reitan

Fellesskap, glede, hvile og trøst

- Våre liv er unike, på samme tid en liten del av en felles historie med andre mennesker. Kanskje kan de refleksjoner vi gjør gjennom våre kunstnerskap også være av interesse for andre og gi mening, og en kanskje en tanke om fellesskap, glede hvile og trøst. Vi reiser sammen i denne utstillingen, men på samme tid har vi gjort våre reiser alene, sier de to om utstillinga en nå kan se i Selbu.

Etter ei fellesutstilling i 2014 har de to jobbet sammen med utstillinger først og fremst i Norge, men i 2016 stilte de også ut i Beograd (Serbia), i et utstillingsrom som tilsvarer Norske grafikere i Norge. Begge har også i mange år jobbet sammen med formidling og undervisning av kunst til både eldre og yngre.

Anne Kristin Myrseth Foto: Andreas Reitan

"Formbare tanker" viser nye og gamle arbeider, - i et forsøk på å skape en tidslinje som viser utvikling av våre kunsterskap og som vi håper kan gi innblikk i våre dialoger og vise tanker som er gitt en form, sier Anne Kristin Myrseth og Kristina C Karlsen.

Vakker og mektig utstilling

Det var Anne B Carlsen som ønsket velkommen til Neadalen kunstforenings niende og siste utstilling i 2022.

Jenny Olderø Foto: Andreas Reitan

Jenny Olderø sørget for det kunstneriske innslaget, med vakker acapella framføring av to julesanger: Nordnorsk julesalme og The Christmas Song.

Daglig leder i Selbu frivilligsentral, Karin Galaaen, sørget for den offisielle åpninga av utstillinga. Hun minnet om at 2022 er Frivillighetens år, et år som markeres over hele landet på Frivillighetens dag 5. desember. - Dere 40 medlemmene i Neadalen kunstforeninger er gode eksempler på frivillige som bidrar til å berike lokalsamfunnet, sa Galaaen.

Karin Galaaen Foto: Andreas Reitan