Sigmund Kveli, Arnt Egil Rånes og Harald Morten Bremseth er alle skientusiaster og glad i god underholdning levert av topputøvere.

Med beina godt planta i den trønderske populærmusikken og revytradisjonen inviterer de til showet «Trøndelag, du store tid!».

De beste festene

– Det er jo VM i Trondheim neste år, men det er ikke noen som har tatt initiativ til noe forspill. Så det har vi gjort på eget initiativ, sier Rånes.

– Vi er veldig gode på forspill, så der har vi en kompetanse vi kan dele med resten av landet, legger Kveli til.

– Og alle vet jo det at det beste med festene er ofte forspillet. Ja, det er jo faktisk en del trøndere som aldri kommer lenger igjen til forspillet, fortsetter han.

Showet vil gå tre helger i Olavshallen i forkant av ski-VM, og har som mål å varme opp publikum fra hele Norge før den store idrettsbegivenheten.

– Hvordan har dere tenkt å gjøre det her?

– Vi har tenkt å gjøre det vi har gjort i mange år: Lage god Kveli, Rånes og Bremseth-humor, sier Rånes.

– Vi har jo etter hvert funnet et særpreg, som veldig mange setter pris på. Vi skal lage av velkjent humor, men med litt annen innfallsvinkel.

Typisk trøndersk

Kveli, Rånes og Bremseth har blitt hele Trøndelags humormusikalske yndlinger etter å ha reist til hver minste krok av fylket i over 12 år.

De produserte også det offisielle jubileumsshowet da Rosenborg Ballklub rundet 100 år i 2017. Showet trakk over 5000 tilskuere fra hele landet.

– Gro Harlem Brundtland sa «Det er typisk norsk å være god», sier Kveli.

– Vi drar til med at det er typisk trøndersk å være best.

2025 blir det store trønder-året med farvelkonsertene med Åge og Sambandet på Lerkendal i september, ski-VM i Granåsen i februar/mars og aller først VM-forspill i Olavshallen i februar.

Hør hele intervjuet med humortrioen her: