I det første kullet

Nils Golberg Mulvik (44) er til daglig skuespiller ved Nationaltheatret i Oslo og har de siste årene gjort seg bemerket i rollen som Peer i den kritikerroste forestillingen Peer Gynt i Fjæreheia. Han kommer fra Sunndalsøra og har i flere år spilt hovedrollen i Lady Arbuthnott. Mulvik var en av studentene fra det første kullet som gikk ut av teater-utdanningen i Verdal!

Bredt register

Kunstnerisk leder, Nina Wester, sier følgende om den nye kongen:«Regissør Ingrid Forthun og jeg har valgt Nils til denne rollen fordi han har alle kvalitetene vi mener er viktig for å kunne fylle rollen som kongen. Nils er en skuespiller med et bredt register og en sterk tilstedeværelse på scenen.  Han har mye erfaring med å spille på store utendørsscener, noe som er stor fordel når du skal spille rollen som Olav Haraldsson på Stiklestad. I tillegg er han en veldig god sanger, noe som også er viktig i denne rollen.

Nils har også regissert flere spel selv og har derfor god kjennskap til formatet, og hva det krever av en skuespiller.

Jeg har selv jobbet med Nils på Nord-Trøndelag Teater i 2008 da vi gjorde Skråninga av Carl Frode Tiller. Allerede da var det tydelig å se at Nils var i en egen liga med sitt særegne uttrykk på scenen. Det er derfor veldig artig at vi møtes igjen nettopp på Stiklestad hvor vi begge startet våre profesjonelle teaterkarrierer.»

Nils Golberg Mulvik ser fram til sommeren på Stiklestad Foto: SNK/Øyvind Malum

Oppvokst med speltradisjonen

“Jeg ser veldig fram til å oppleve alle spels mor. Som skuespiller har jeg vokst opp med speltradisjonen og vet hvor enormt mye frivillig arbeid som ligger bak en slik produksjon. Jeg gleder meg til å stå skulder ved skulder med både frivillige og kolleger og vise vår Olav fram for publikum i juli 2024.  Jeg husker selvfølgelig Verdal godt fra tida som teaterstudent der! Som avgangsforestilling spilte vi «Det lengste kysset» av Jesper Halle. Spesialskrevet for oss og Verdal med alt av handling hentet fra ei brytningstid i Verdals historie. Jeg fikk også debuten min ved Nord-Trøndelag Teater, den gang på Stiklestad, sommeren etter med hovedrollen i «Skråninga» av Carl Frode Tiller. Så nå er den ringen slutta.»

Spelet om Heilag Olav framføres 25., 27., 28. og 29.juli 2024. Spelet er kjernen i festivalen Olsokdagene på Stiklestad som går av stabelen 24.-29.juli