Malvikstien har blitt tildelt publikumsprisen fra Trøndelag Fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen. Prisen kommer etter en konkurranse tidligere i år, der publikum ble bedt om å stemme fram sin favorittrute. Malvik endte da på andreplass i Norge, en svært respektabel plassering mente både fylkeskommunen og Gjensidige og dermed ble publikumsprisen et faktum.

Gjevt

– Det å motta en publikumspris på vegne av innbyggerne er noe av det gjeveste en ordfører kan gjøre, sa en begeistret ordfører Ingrid Aune etter overraskelsen.

– Dette betyr at stien vår er den mest populære i hele Trøndelag og det føles fantastisk. Malvikvikstien går langs den gamle jernbanetraseen mellom Hommelvik og Muruvik og er universelt utformet.

– Denne stien finnes fordi frivillige, og ikke minst de aktive Skogskara har lagt ned utallige timer og det er noe alle i kommunen er takknemlige for, sier Aune.

Fjordlangs

Aune sier at et poeng med stien er ambisjonene.

– Vi ønsker jo at stien skal gå helt fra Stjørdal og til Ladestien. Dersom vi får til det, har vi en virkelig attraksjon og ikke minst et fritidstilbud som kan passe til enda flere. Dette er viktig i et folkehelseperspektiv. Men dette krever at toget blir lagt i tunnel langs denne strekningen, og derfor forventer vi at regjeringen yter det som skal til for å gjøre dette til en realitet.