Miljøagentene stammer fra Blekkulfs Miljødetektiver i 1992, og er i dag en organisasjon med godt over 6000 medlemmer og lokallag over hele landet. Deres hjertesaker er blant annet naturglede og retten til å si fra til politikerne når noe er urettferdig, og jobbe for en bærekraftig utvikling for framtiden.

Nå inviterer organisasjonen Stjørdal og Meråkers innbyggere til oppstarten av et eget lokallag, og bak initiativet står blant annet Espen Aarnes som til daglig jobber som lærer ved Skatval Barneskole.

- Det vi ser er at Miljøagentene er godt etablert rundt om i landet, men at vi mangler et lokallag her som kan stå for arrangementer eller skape et miljø rundt barn og miljøbevisthet, forteller Aarnes.

- Det ønsker vi å gjøre noe med nå på søndag, legger han til.

Glede seg over naturen

Miljøagentene er en frivillig barneorganisasjon som er partipolitisk og religiøst uavhengig. Organisasjonen ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorden og menneskene som bor på den, i følge organisasjonens hjemmeside.

- Tanken er at vi ønsker å skape engasjement og bevissthet hos medlemmene rundt miljøet og dette med å være ute, og ikke minst det å ta vare på naturen, påpeker Aarnes.

- Det sosiale, tenne bål, gå på tur og det å glede seg over å være ute i naturen kommer til å være hovedfokuset, presiserer Aarnes og røper at det ganske sannsynlig kommer til å bli forskjellige og spennende prosjekter for barna å ta del i, som for eksempel å studere livet inni fuglekasser og strandryddedager hvor man kan finne alt mulig rart i fjæra. Bålmat og fuglekasser

På søndag skal det ikke bare verves nye agenter og medlemmer, det skal også settes ned et styre bestående av tre voksne og tre agenter (barn) som sammen skal finne ut hva lokallaget skal ha fokus på framover. Foruten dette skal det være bål og grillmat, samt bygging av fuglekasser som til våren skal settes ut med kamera inni slik at de som vil kan følge med på fuglelivet inn i kassa på youtube etter hvert.

- Alle er hjertelig velkommen, både de som er medlemmer av andre lokallag, de som ønsker å bli medlemmer og de som bare er nysgjerrige, sier Aarnes.

- Vi lover at det blir sosialt, lærerikt og engasjerende, sier han avslutningsvis.