Han er neste års orkesterleder i Elden og skal fram til premieren jobbe tett med regissør Catrine Telle for å finne det musikalske uttrykket som best gjenspeiler neste års sceniske uttrykk.

-Jeg var så heldig å få jobbe med Catrine Telle da vi gjorde forestillingen "Purpur og Gull" på Trøndelag Teater i 2004, og husker henne som en virvelvind av kreativitet og kunnskap. Jeg har en enorm respekt for Catrine, og gleder meg veldig til å få muligheten til å jobbe med henne med Elden 2018, sier Raaen.

Raaen kommer fra Bangsund i Namsos kommune, men bor i Trondheim. Han er kjent som gitarist i bandet til Åge Aleksandersen, og har eget studio i Fossegrenda i Trondheim.

Gitaristen så forestillinga for første gang i sommer.

-Jeg ble grepet og fascinert over både historien, skuespillerprestasjonene, karakterene, scenografien og omgivelsene, og selvfølgelig musikken. Det er gjort en formidabel jobb både hva låtskriving og arrangering angår, så det er med ikke så rent lite ydmykhet og respekt jeg tar på meg oppgaven som orkesterleder. Jeg gleder meg til å begynne å jobbe sammen med mine medmusikanter og resten av de involverte, og ser det som et stort privilegium å få være med på å utvikle Elden videre, sier den nye orkesterlederen.

Elden starter billettsalget i dag kl. 10.00 til forestillingene i 2018. Premieren er onsdag 25.juli og det spilles hver dag fram til lørdag 4.august (unntatt søndag 29.juli). I 2018 er det også muligheter å kjøpe billetter til førpremieren.