De to første semifinalene ble streamet fra Høylandet lørdag 10. juli – hvor 8 revynummer fordelt på fem revylag sikret seg plass til NM. Flere revylag samlet seg landet rundt for å få med seg de to direktesendte sendingene gjennom humorportalen.no. Semifinale fire og fem skal streames 5. og 6. august.

Det var ingen enkel jobb lett jobb å velge ut finalistene i år. Med Terje Sporsem (komiker), Espen Borge (Humoranmelder for NRK) og Sølvi Dahlen Lauvsnes (Kulturarbeider og tekstforfatter) som årets jury for revyfestivalen – blir semifinalistene vurderte av erfarne folk i humorbransjen. «Av det vi har sett hittil, at det er knallsterke nummer. Folk er utrolig flinke. Vi har drøfta mye og diskutert fag ned til minste detalj». Terje Sporsem, juryleder for revyfestivalen.

Det er totalt 20 revynummer som går videre til NM i Revy. Det betyr at det gjenstår én finaleplass, et WILDCARD, som skal plukkes ut under revyfestivalens rundreise i høst: «Revy-Norge rundt».

Hva er Revy-Norge rundt? På grunn av pandemiens nådeløse innvirkning på norsk kulturliv, har Norsk revyfestival fått omstillingsmidler for 2021 for å reise ut og prøve å stimulere til ny giv og fortsatt produksjon av revy.

Prosjektet har fått navnet Revy-Norge Rundt. I midten av september reiser et team bestående av lyd -og lysteknikere, kameraoperatører, journalist, produsenter og revyinstruktører rundt og lager livesendinger fra hvert av de 8 stoppestedene. Turnéen vil vare i en måned. «Når revy-folket ikke kan komme til Høylandet - kommer vi ut til dem!» - Ina Dahl, daglig leder i Norsk Revyfestival

Teamet skal finne fram og dokumentere hver region sin ulike revyhistorikk gjennom intervjuer som sendes via Norsk Revy sine digitale kanaler. Vi stopper to dager på hvert sted. Selve rosinen i pølsa vil være dag 2, med en livesending på kvelden som vil vise tre ferske revynummer direkte - i tillegg til en samling av de beste klippene fra oppholdet. Her er det publikum i salen, som skal avslutte kveldens sending med å kåre frem sin favoritt av de tre revyopptredenene.

Dette blir en fest hvor humor møter opplevelser i vårt langstrakte land!

Datoer og steder:

22.sept: Lakselv

26.sept: Ørnes

30.sept: Stjørdal

3.okt: Tresfjord

7.okt: Fitjar

10.okt: Langesund

14.okt: Ås

17.okt: Kongsvinger