Fredag og lørdag blir det bursdagsfest i Lydhagen, for da skal Lydhagen studio i Verdal feire 30-årsdag. To år på overtid.

- Vi skulle egentlig feire i 2020, men så måtte vi utsette på grunn av koronaen, forteller Tony.

Startet i kjelleren

Musikkstudioet begynte i kjelleren på barndomshjemmet en gang tidlig på 80-tallet. Da var det Tony og storebroren Roy Waade som lekte seg litt med flerspors-redigering i et hjemmebygget lydstudio med en mixer og en gammel Tandberg båndspiller.

Nå er utstyret betraktelig mer avansert. Blant annet et fullblods Neve V3 fra 1983, som har stått i Rumbo Recorders i Los Angeles

- Dette er et klenodium. Et historisk dokument. Lista av artister som har spilt inn låter på dette mixebordet er lang. Celine Dion, Tom Petty, Kiss, soundtracket til Rocky 3, Maroon 5, Beach boys, George Harrison og Ringo Star og mange flere, forteller Waade.

- Et fantastisk verktøy som jeg bruker hver dag.

Kan ikke røpe alt.

Og nå har altså Waade invitert familie, venner, næringsliv og andre samarbeidspartnere til to-dagers fest i Lydhagen. Han lover at det blir litt av en feiring med mange celebre gjester og stor underholdning, men han vil ikke røpe riktig alt.

- Det blir veldig variert musikk og Boje Hoseth kommer for å trylle litt, men det er også noen hemmeligheter jeg ikke kan røpe riktig ennå.

- Det jeg kan si er at det kommer en nordlending. Fra Troms. Har noen slagere fra et band på 80-tallet og har blant annet vært med på Melodi Grand Prix. Mer kan jeg ikke si.

Hør hele intervjuet her: