Fjerde juledag er det premiere på Teigen-musikalen "Optimist - Bli bra igjen" med Verdal Teaterlag. Premieren er i aulaen på Verdal videregående skole, og ifølge regissør Arnulf Haga er ensemblet veldig klare til å vise fram forestillingen til publikum.

Et eksistensielt drama

- Det er en veldig krevende og omfattende produksjon, men vi er akkurat der vi skal være.

Musikalen har hentet låter fra Jan Teigens musikalske univers, og handler om en komponist som jobber intenst med å gjøre ferdig en nyskrevet musikal. Men komponisten får skrivesperre og blir syk og havner på sykehus.

Forestillingen skulle egentlig ha premiere fjerde juledag i fjor, men ble koronautsatt.

- Det var et antiklimaks å ikke få vise forestillingen i fjor, så nå gleder jeg meg veldig til å gå opp på scenen og vise fram det vi har jobbet med lenge. Jeg liker storyen og måten låtene blir brukt på, sier Lavrans Haga, som spiller hovedrollen Viktor Sibelius.

Stykket er en hyllest til det norske helsevesenet. En idé Arnulf Haga fikk etter at han selv havnet på sykehuset for et par år siden. Stykket er basert på den opprinnelige musikalen "Optimist", men Haga har skrevet om litt på handlingen, og rollefiguren Viktor Sibelius ligger store deler av forestillingen på sykehus.

- Det er en komedie, men i perioder går forestillingen over i et eksistensielt drama, forteller Haga.

Haga har selv vært på sykehuset en lengre periode, da han fikk en infeksjon for et par år siden og måtte legges i kunstig koma.

- Jeg lå fem døgn i koma - jeg husker ikke alt, men jeg husker mye. Og jeg hadde hallusinasjoner, og mye av dette har jeg brukt som inspirasjon i stykket. Det mest sinnsyke kan skje når du hallusinerer, forteller Haga.

* Hør hele intervjuet med Arnulf og Lavrans Haga her:

Æresgjest

Uten at Covid19-pandemien blir nevnt direkte, er det underforstått at en del av tematikken også spinner rundt dette temaet.

I en pressemelding fra Verdal Teaterlag forteller de at årets sykepleier, Monica Maria Schwartz, blir æresgjest under premieren.

– Det synes jeg er helt fantastisk, men det er også på sin plass med en hyllest til alle helsearbeidere etter en meget krevende pandemi. Jeg gleder meg veldig til å se forestillingen. Det er ærefullt å bli invitert, sier hun i pressemeldingen.

Musikalen "Optimist - Bli bra igjen" har premiere i aulaen på Verdal videregående skole klokka 18.00 onsdag 28. desember - fjerde juledag.