- Bjørnis har fra før låter som «Her kommer Bjørnis» og «Brannbamsedans» med til sammen nær to millioner avspillinger på Spotify og over tolv millioner visninger på YouTube. I slutten av august kommer også de tre første barnebøkene om Bjørnis i samarbeid med Aschehoug Forlag. Det gleder vi oss stort til, sier prosjektleder og brannkonstabel Rikard Heimen.

Brannforebyggende budskap

“Hele Norges Bjørnis” er en sommeraktig gladlåt med innslag av viktige brannforebyggende budskaper. Musikkvideoen er spilt inn i Trondheim og Bodø, med bidrag fra både Trøndelag brann- og redningstjeneste, Salten Brann IKS, elever ved Strindheim skole og Småbispan ved Bispehaugen skolekorps. Låten er produsert av Ronny Wikmark.

- Brannbamsen Bjørnis er tidenes største satsing på brannforebyggende kommunikasjon med barn som hovedmålgruppe. Vi mener det er viktig at barn tilegner seg grunnleggende kunnskaper og holdninger om brannsikkerhet som de har med seg resten av livet. Samtidig ser vi at barna er gode brannvernambassadører overfor foreldre og besteforeldre, sier avdelingsleder Håvard Kleppe i Norsk brannvernforening.

Trøstebamsen

Bjørnis brukes som verktøy når brannvesenet møter barn i forbindelse med brann og andre ulykker, den såkalte trøstebamsen. Bjørnis er også hovedpersonen i forebyggende undervisningsopplegg for alle barnehager her til lands.

Prosjektet startet som et lokalt initiativ hos Trøndelag brann- og redningstjeneste, og har senere spredt seg til brannvesen over hele landet. Brannbamsen Bjørnis er av sentrale aktører på brannvernområdet utpekt som nasjonal satsing, og driftsansvaret er lagt til Norsk brannvernforening.