Som en del av en doktoravhandling så har gitarist Ola Buan Øien nå beveget seg inn i den musikksfæren eller sjangeren som kalles ambient music.

– Jeg har eksperimentert med dette en god stund nå. Det handler i vesentlig grad om å skape klangfarger, klangflater og melodier opp på dette igjen, sier gitaristen som for mange er mest kjent fra køntri-bandet Too Far Gone.

Inspirasjon fra verdensrommet

Dette eksperimentet har ført til låten Supro Nova, en låt som ligger langt fra køntri-rocken i det musikalske landskapet.

Til å skape musikken bruker han også andre instrumenter enn det han bruker til vanlig.

– På denne låta spiller jeg på en gammel lapsteel-gitar og en baritone-gitar og bruker en kontrabassbue for å skape lydbildet. Dette går via diverse effekter og inn i en loop og tilbake igjen - noe som gjør at jeg kan spille oppå dette igjen, sier han.

– En Supernova er en stjerneeksplosjon og ordspillet supernova - supronova, går på at supro er navnet på lapsteel-gitaren fra tidlig 50-tall som jeg spiller på.

Turne

Han frykter ikke å skuffe Too Far Gone-fansen med sine nye musikalske sider og sier til Nea Radio at han kompenserer med mye øvinger til sommerturneen med bandet - en turne som så smått er i gang.

Hør intervju med Ola Buan Øien og ikke minst den nye eksperimentelle låta her: