Dansen begynte allerede kl 18.00 og utover kvelden ble det et par hundre mennesker som samlet seg på Hyttbakken i Selbu. Trollspæll er et arrangement som Selbu gammeldanslag startet med i 2017 som har blitt avholdt forskjellige steder i kommunen. Og i år var det Hyttbakken som var stedet. Første økt var det Selbu toradergruppe som stod for dansemusikken. Og allerede da var det folk som begynte å bevege seg ut på dansegulvet.

Andre økta var det ungdommene i Vællis som besørget musikken. Dette er den nye generasjon med dansemusikere i Selbu med Sondre Borseth i front. Hans bestefar, Jan Borseth, bør være kjent for de fleste i hele Norge. Og Sondre må stå på for å slå bestefarens rekord med å ha spilt på 4000 dansefester.

60 års jubilant fra Levanger.

Fra Levanger og Verdal kom P.A.Røstads orkester. De feirer 60 årsjubileum i år. Orkesteret ble tidlig kjent i hele Norge gjennom plateinnspillinger sammen med Hilmar Alexandersen og turnerte hele Norge og var ofte å se og høre på NRK.

- Dette ble en generasjonsfest av det gode gamle slaget med en danseglede man sjelden ser nå til dags, sier Petter Andreas Røstad fra Levanger.

Polskurs for ungdommen

Torsdag kveld og lørdag på dagtid var det gratis polskurs med Brynhild og Jo Kjetil Valli. På torsdag kveld var det nesten 40 ungdommer som kom og var med på kurset. Begge dagene var det musikk av Selbu trekkspillklubb.

- Det var veldig gledelig med så bra oppmøte både på polskurset og på festen. Det fortjener styret i gammeldanslaget som legger ned en stor innsats. Personlig så koste vi oss både Brynhild og jeg. Vi får satse på at det blir oppfriskingskurs og påfølgende dansefest om ikke alt for lenge. Stemningen var jo helt magisk på dansegulvet til tider. Jeg vil si at dette rett og slett var en suksess. Det er utrolig artig å få oppleve en slik generasjonsfest igjen, sier polskursgeneral Jo Kjetil Valli.

Mange dugnadstimer

Det er utrolig mange dugnadstimer Selbu gammeldanslag legger ned gjennom et år. De har mange arrangementer og alt dette er dugnad. Derfor er det også gledelig å se at Trollspæll nå begynner å bli like godt besøkt som før pandemien.

- Vi har hatt Trollspæll siden 2017 og årets arrangement er vel det med best fremmøte, sier en veldig fornøyd leder for gammeldanslaget Toralf Borseth

Se bilder fra dansen og polskurset her: