Nå åpner kunstneren Ola O Lysgaard sin første maleriutstilling. Og det skjer hos Kunst og Kaos på Røros.

"Folk flest "

Folk flest er rare, og i maleriene til Ola Lysgaard er de enda rarere.

- Jeg lager historier for å skjønne hva jeg tenker. Jeg lager bilder for å skjønne hva jeg føler, sier Ola Lysgaard

I denne utstillingen er mennesket som motiv i fokus, om ikke slik vi faktisk ser ut, så kanskje mer slik vi faktisk føler oss. Salgsutstillingen presenterer en fargerik samling karakterer det er vanskelig å bli klok på - men lett å bli glad i!

Ola O. Lysgaard er en mangfoldig kunstner. I dag er han bosatt i Bergen, og har etter fullført bachelor ved fakultetet for Kunst på Universitetet i Bergen praksis som freelance tegner. Han arbeider med illustrasjon, animasjon, utsmykning, design, tegneserier, kunstbøker og annen fri kunst. Utstillingen hos Kunst og kaos er hans første utstilling med malerier.

Åpner søndag

Ola Lysgaards utstilling "Folk flest" åpner søndag 14. juni kl. 13.00. Galleriet Kunst og kaos på Røros inviterer til vernissasje og treff med kunstneren. Dette er den andre utstillingen til Kunst og kaos etter at de flyttet inn i helt nye lokaler i den gamle Finborudgården i Mørkstugata for en måned siden.

- Vi gleder oss stor til å vise fram Ola Lysgaards malerier, forteller galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen. – Mange kjenner nok Lysgaards strek som tegneserieskaper og illustratør. Vi er glade for å være det første galleriet i Norge som presenterer Ola Lysgaard også som maler.

Utstillinga som åpner 14. juni blir stående gjennom hele sommeren og er en del av sommerutstillinga hos Kunst og kaos.

FOLK FLEST, maleri av Ola O Lysgaard. Foto: Ola O Lysgaard