Publikum i en fullsatt Falkbergetsal var over seg av begeistring etter premieren, og lattersalvene satt løst, spesielt etter pausen.

Kvalitet

Jeven Tuschke er Bergstaden Teaterlags største satsing noen gang og er oppfølgeren av Tuschke som ble framført for to år siden. Tekstforfatterne Eva Katrine Sandnes og Elisabeth Bekkos Holm har laget et manus som inneholder alt. Regissør Rulle Smit har foredlet galskapen på sin eminente måte, og sammen med fantastiske musikerne under ledelse av Jo Ryen og gode skuespillere blir dette en forestilling som oser av kvalitet.

Glitrende sang

Åpninga med film er genial der vi raskt blir satt inn i historia. Det starter med et bryllup, og slarv og intriger gjennomsyrer forestillinga. Og perlene kommer på rekke og rad. Jeven Tuschke tar også bygdeoriginalene på kornet, og mange vil kjenne seg igjen. Replikkene sitter godt, og mange av sangene er glitrende framført.

Rimsmeden Iver Iversen i prosjektleder Stig-Arvid Leinums skikkelse bidrar til mye latter, og i forestillinga er både koreografien, scenografien rekvisittene og lekre kostymer på plass. I tillegg er lyden god og behagelig.

Sju forestillinger.

Til sammen 21 personer står på scena, og det er satt opp sju forestillinger fram til søndag 24. september. Allerede før premieren var det solgt mer enn 1.500 av de 2.100 billettene. Det er mer enn det som ble solgt totalt for to år siden, og det står det respekt av.

Jeven Tuschke, dette var bra.

Se bildegalleri øverst på siden.