Arne Eggen og kona Anne-Brit har vært fast gjester ved Selbu Camping i 22 år. Her stortrives de. - En må trives i lag med folk og må trives med å være ute, sier en engasjert Arne. Han kan fortelle at de ferierer i campingvogna si fra rundt påsketider til senhøsten setter inn. Innbygda blir utgangspunktet for turer i fjellet både sommer som vinter; i tillegg kan det også bli en skitur til Stugudalen, der de tidligere har hatt vintercamping i 34 år.

- Det er så enkelt, sier Arne. «Når vi kjem hit så sett vi bare i strømkontakten så e´ det varmt i løpet av en times tid og da kan vi vårrå´ her såmmå´ når det e´.»

Lidenskaplig fisker

Eggen er ofte ute og fisker. I Selbusjøen fanger han både ørret og rør som freses i stekepanna, men storfisken fikk han for to år siden da en gjedde på nesten en meter, og seks og en halv kilo bet på kroken. Arne er også en lidenskapelig laksefisker og drar gjerne en tur ned til Stjørdalselva. Nylig fikk han en syv kilos laks på kroken; en delikatesse til middagsbordet.

Roser vertskapet

Pensjonisten Arne er glad i å fortelle om Selbu og mener at «Selbu er best!» Ekteparet synes Selbu Camping har et fantastisk vertsskap som legger så godt til rette. «Vi har absolutt ingen ting å klage på», sier Arne - som også synes campingen har en flott beliggenhet.

På fine sommerkvelder tar Arne frem trekkspillet og spiller kjente toner. Da kan du gjenkjenne låter som «Där näckrosen blommar» og «Vær glad i denne dagen.»

Og her blir dere noen år til?

-Vi har ikke noen planer om å slutte med dette så lenge vi klarer oss sjøl. Her er stedet vårres´ - her er hytta vårres! Æ e stolt av å være selbygg, avslutter en rørt Arne.