Selbu Teaterforum setter opp et stykke fra humor-universet til forfatteren Kjell Aukrust igjen til høsten. Denne gangen er det komedien «Krokryggen gamlehjem» som flytter inn i kulturhuset Tælet.

Karakterer fra Selbu

I forestillingen blir det gjensyn med figurer kjent fra Flåklypa, som Sindre Piltingsrud, Myrullbråten og Frimand Pløsen.

Stykket tar for seg hverdagslige hendelser på Krokryggen gamlehjem, og her fører dårlig hørsel og misforståelser lett til morsomme situasjoner.

Jan Gunnar Uthus har skrevet om stykket og gjort deler av det om til Selbudialekt.

- Krokryggen Gamlehjem flyttes til Selbu til høsten, og da må vi også koble på Selbu-dialekten til flere av karakterene - men ikke alle, medgir Uthus.

– I tillegg har jeg blandet inn en del lokalt stoff som folk vil kjenne igjen

Onsdag var Roger Kjøsnes og Jan Gunnar Uthus på besøk hos Nea Radio for å fortelle mer om forestillingen «Krokryggen gamlehjem». Foto: Stian Elverum

Tror det slår an

For noen år siden ble Aukrust-stykket «Dobbelsats og Freske Fraspark» satt opp av Selbu Teaterforum. Det har samme type humor og ble veldig godt mottatt av publikum.

– Humoren til Kjell Aukrust er helt spesiell, men jeg er helt sikker på at dette går hjem hos selbyggen, sier Uthus.

– Jeg har i alle fall flira mye mens jeg har jobbet med dette, ler han.

Det jobbes nå for å ferdigstille de siste detaljene av manuset før man går i gang med å finne personer som skal bekle rollene i stykket.

Det er satt premieredato til 27.oktober, og forestillinger 3. og 4. november.

– Vi ser veldig frem til å fremføre dette i Tælet kultursal, sier leder i Selbu Teaterforum, Roger Kjøsnes.

Hør hele intervjuet her: