- Nei, nå skal vi gjøre om på alt, ler regissør Paul Ottar Haga på spørsmål om alt er klart til premiere på musikalen "Rock of ages" om to dager.

Lang gjennomkjøringsperiode

Åsheim forsamlingshus i Sparbu i Steinkjer er forvandlet til The Bourbon Room, og over 30 aktører er i sving på scenen.

- Vi hadde en gjennomkjøring i går og da fant vi ut at det er noen partier som må effektiviseres, så nå skal vi trimme opp det, fortsetter Haga.

Sparbu Teaterlag ble stiftet i januar 1922, og hadde planlagt å starte feiringen med musikalen "Rock of ages" med premiere i jubileumsmåneden. Men på grunn av nok en nedstengning som kom før jul i fjor, måtte forestillingen utsettes. Flere av skuespillerne kunne ikke bli med videre, men til tross for store utskiftinger i staben er teaterlaget godt i rute.

- Vi har hatt en lengre gjennomkjøringsperiode enn vanlig, så vi har hatt god tid til å prøve ut litt forskjellig. Jeg er sikker på at forestillingen seiler i havn lørdag og legger til kai med bravour, sier Haga.

- Rett og slett magisk

"Rock of ages" er en musikal av Chris D'Arienzo, som er bygget rundt klassiske rockelåter fra 1980-tallet. Med låter fra Styx, Journey, Bon Jovi, Pat Benatar, Twisted Sister, Steve Perry, Poison og Europe.

To av skuespillerne på Sparbu er Evy Linnéa Ramberg, som spiller Tootsie, og Åsmund Haga – en av hovedrollene – som Stacee Jaxx. De syns det er veldig artig å være med på.

- Det er kjempeartig. Jeg har vært musikal-fan siden jeg var baby, og at denne blir satt opp her i hjembygda mi er kjempeartig, sier Evy Linnéa Rambarg.

- Det er bare så bra. Jeg klarer ikke beskrive det helt. Rett og slett magisk, fortsetter hun.

- Musikken er steintøff og numrene er steintøffe, så dette blir heidundrende bra, sier Åsmund Haga.

- Jeg misunner de som vokste opp på 80-tallet musikken de hadde, men de som kommer på forestillingen får oppleve noe de kjenner igjen fra og de yngre, som ikke opplevde 80-tallet, får oppleve noe helt nytt.

Høre intervjuene her: