Lørdag 8. juni var det mange fullpakkede ryggsekker og turglade mennesker om bord på årets første seilas med MS Fæmund II, og med det er Femundens stolthet i gang med sin 133. sesong. Hele 86 passasjerer startet pinseferien med en tur med båten.

Mange av passasjerene gikk av på Røa for å tilbringe noen dager i Femundsmarka. Blant disse var to turglade karer som hadde tatt turen helt fra Sveits.

– Det er tredje året vi kommer hit sier Francois. Vi har flott natur også i Sveits men ingen steder som villmarken vi ser rundt oss her. Vi kommer for å oppleve stillhet, ro, natur og først og fremst fiske, understreker kameraten Renzo.

Karene forteller at de har med telt og har ingen planer utover at de skal fiske, nyte naturen og returnere med båten om ei uke.

Femundsmarka fant de gjennom googlesøk, og reisen hit gikk med fly til Røros med en overnatting i Røros før de tok bussen til Synnervika.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sveitsere på tur Foto: Linda M. Ramberg

Leder av Femundmat AS, Rune Larsen, hadde med seg kone og gjester fra Skottland om bord som lot seg bergta både av opplevelsen og maten. I år er det Femundmat som står for lokalmaten om bord.

– Det er svært gledelig med så mange passasjerer på sesongens første dag. Spesielt flott er det å se at det også er flere småbarnsfamilier som tar med ungene på tur i marka. Jeg tror at antall unge som reiser med båten vil fortsette å øke også i år, i takt med nasjonale trender, sier styreleder Jan Aage Røtnes.

– Vi gleder oss til en spennende sesong der vi vil legge oss i selen for å skape gode opplevelser om bord. Suksessen med «ølsmakingcruise» fortsetter og kombinasjonspakker med utespillene Elden og Anna i Ødemarken i samarbeid med lokale overnattingssteder er tilbud vi kan tilby gjester som kommer til regionen, fortsetter styrelederen.