Rørosmeieriet har bygd ut ved sine lokaler i Sollihagaen på Røros, og for et par uker siden åpnet de også et utsalg. Og planene fremover er store.

Lokal softis

I innbydende lokaler bare noen meter fra produksjonen hos meieriet på Røros, kan du nå ta deg en avslappende hvil med handling av deres produkter, en kopp kaffe og softis av lokale ingredienser. Ingrediensene til softisen har blitt sendt fra fabrikken, til Hennig Olsen i Kristiansand. Og det de har fått tilbake er en nydelig softisblanding som du kan få servert i de avkjølende lokalene på en varm sommerdag.

Og det er ikke mye her som er overlatt til tilfeldighetene, med egenkonstruerte trekrakker og bord. Og istopping som du sannsynligvis ikke har smakt før.

Softis av lokale råvarer med topping basert på flatbrød fra Røros. Foto: Hilde M Bollandsås

Godt besøkt

I tillegg til softis og kaffe får du også kjøpt alle av meieriets produkter i utsalget, og dette har vist seg å være ganske populært.

Når Nea Radio var innom torsdag ettermiddag, hadde de nylig hatt besøk av et dansk ektepar som tok en dagstur fra Trondheim for å besøke meieriet som de bruker produkter ifra.

En av de mest solgte varene i butikken er denne høvelen, spesiallaget for smøret fra Røros. Foto: Hilde M Bollandsås

Store ambisjoner

Totalt har meieriet bygd ut omtrent 300 kvadratmeter den siste tiden, og utsalget tar bare en tredjedel. Derfor skal det nå bygges et opplevelsesmeieri med spennende aktiviteter for hele familien, hvor målet er å bli en turistdestinasjon.

Utsalget hos Rørosmeieriet har åpent fra mandag til fredag, hele året.

I avspilleren under kan du høre et intervju med meieribestyrer Trond Lund og prosjektleder for opplevelsesmeieriet, Hilde Myhren.