Årets store høydepunkt for mange, Norsk Revyfestival på Høylandet, nærmer seg.

I den forbindelse ønsker SpareBank1 SMN å gjøre litt stas på tekstforfattere ved å dele ut revytekstforfatterstipend.

Inspirasjon

– Vi trenger flinke tekstforfattere som skaper framtidens magiske revyopplevelser, derfor ønsker vi å gi fremadstormende tekstforfattere en inspirasjon til å fortsette med det de gjør, sier banksjef i SpareBank 1 SMN, Ole Anders Olsen.

Stipendet på kr. 25 000,- er rettet mot revytekstforfattere som ønsker å utvikle seg innen humor og satire. I tillegg til stipendet tilbyr Norsk Revyfaglig Senter en kontorplass i én måned i sine lokaler, hvor forfatteren kan finne arbeidsro og inspirasjon.

– Revy er folkets talerstol, sier fagansvarlig i Norsk Revy, Ole Christian Øen.

– En god revytekst kommenterer samfunnet fra en annen vinkel og utfyller den offentlige samtalen. Vi ønsker at enda flere bruker revy for å uttrykke seg og er glade for at SpareBank 1 SMN bidrar til det, sier han.

Norges morsomste

Banken har delt ut revytekststipendet siden 2013. Tidligere vinnere er tekstforfatter og innholdsutvikler i NRK, Egil Aslak Hagerup, Anne Berit Sivertsen (Lånkerevyen), Terje Stamnes (Skatvalsrevyen) og Else Sorkmo og Ingrid Bjørge Auestad (Sanderevyen).

Søknadsfristen er 1. juli.

Norsk Revyfestival, som arrangeres annenhvert år, beskriver seg selv som landets morsomste festival med Norges morsomste norgesmesterskap.

Nea Radio har snakket med kommunikasjonsansvarlig for festivalen, Marte Fløan Beisvåg. Hør intervjuet her: