Klokken hadde knapt passert 8 på nasjonaldagen før innbyggere i Ålen kunne høre velkjente marsjer fremført av Ålen Musikkorps.

Tre år med pandemi har gått siden forrige gang korpset kunne spille, drikke kaffe og slå av en prat med bygdefolket på sin lille tur rundt om i bygda.

Som før pandemien

Det har lenge vært tradisjon at korpset gjør dette, og miniturnéen startet med flaggheising ved Hovet, før turen gikk til Rønningslia, der bildene i denne artikkelen er tatt.

Etter å ha spilt noen marsjer ble det akkurat tid til en liten kaffekopp og ei skuffekake før musikerne med dirigent Oskar Tørres Lindstad i spissen måtte haste videre til neste sted - Hegsethgrenda i Hessdalen.

Der blir det helt sikkert mere oppvartning.

HORNMUSIKK: Ålen Musikkorps spilte kjente marsjer tidlig på nasjonaldagen. Foto: Per Magne Moan

Travelt for korpset

Dette er bare starten på en lang og travel dag for Ålen Musikkorps. Sjansen for et gnagsår eller to er vel også tilstede, for de skal spille i folketog både i Ålen og Hessdalen.

Men før det skal miniturnéen gjøres unna, og i følge programmet står Lunderengshaugan, Svarthåggån og Nøra på programmet - alt dette før klokken 11.

For da er det kransenedleggelse ved bautaen utenfor Ålen Kirke, før folketoget starter.

Fantastisk værvarsel for dagen

Været på nasjonaldagen ser ut til å bli fint over hele Trøndelag. Strålende sol over hele fylket og til tross for en isende kald morgen, så vil temperaturen stige utover dagen og det meldes 14 grader i både Trondheim og på Røros.

Hurra for 17. mai!