Regionens aller første pridearrangement måtte utsettes på grunn av den pågående koronasituasjonen.

Røros Pride skriver i en pressemelding mandag at de er både stolte og glade for at de nå likevel kan presentere et spennende program som feirer mangfoldet.

Foto: Jenny Jordahl

– Røros Pride inviterer til fellesskap til tross for at vi ikke kan være sammen og det gjør vi selvsagt med en digital vri, heter det i meldingen.

Fra mandag 25. til søndag 31. mai skal det varmes opp til neste års store begivenhet med forskjellige aktiviteter i arrangementets digitale kanaler. Oppvarmingen har fått navnet #stolthjemme og vil i all hovedsak foregå på sosiale medier.

Hva skal skje?

Røros Pride har satt sammen et spennende program for den kommende uken. Her får man både tips til skeive filmer og aktuelle serier, glamquiz ledet av et flunkende nytt radarpar, tips til skeiv litteratur, hilsener fra fjern og nær, eventyrlig lørdag for barn fra biblioteket og ikke minst Stuggustream som for anledningen er viet Røros Pride.

– Det blir med andre ord både humor og alvor, lek og læring, fargerikt og mangfoldig, i følge arrangøren.

Hvor finner jeg alt som skal skje?

Alt som skjer denne uken, kan du følge på Røros Pride sin facebookside og nettside.

– Vi oppfordrer alle til å bli med på den digitale markeringen. Del bilder med emneknaggen #stolthjemme, heter det i pressemeldingen.