Toget fra Trondheim kom inn på stasjonen like før klokka ti, og flere av passasjerene strener opp fra stasjonen med et klart mål. Nisjebutikken "Den blå krukke" har nemlig annonsert opphørssalg, og kundene kommer langveis fra for å gjøre et designkupp.

Stappfull butikk

En time etter åpningstid er den lille butikken så full av folk at man bare må følge strømmen om man kommer seg innenfor dørene. Køen starter allerede ved inngangen og går hele veien rundt butikken og fram til kassa.

Kun én time etter at butikken åpnet var det stasppullt i lokalet. Køen gikk fra inngangspartiet og rundt hele butikken og fram til kassa. Foto: Karin Jegtvik

Butikken er svært populær, og er kjent over hele Trøndelag for å selge kult interiør og designvarer man ikke finner så mange andre steder. I tillegg er det en lun og trivelig butikk, som ligger midt i Verdal sentrum - rett på andre siden av togstasjonen.

"Den blå krukke" har en stor kundekrets i blant annet Trondheim.

To timer kø

Benny Ingunn Kulseth fra Selbu syns det er trist at den markante sentrumsbutikken stenger dørene.

- Jeg syns det er dumt, for de har mye fint her. Det finnes ingen andre butikker her som er som "Den blå krukke", mener hun.

Benny Ingunn Kalseth var en av de mange kundene som var innom butikken "Den blå krukke" da opphørssalget startet tirsdag formiddag. Foto: Karin Jegtvik

Hun har fortsatt ikke funnet noe å handle på opphørssalget, og syns dessuten køen er altfor lang ennå.

- Jeg kom meg inn i butikken, men det er lang kø. Det er mye jeg kunne tenkt meg, så jeg skal prøve meg igjen senere. Så jeg håper det blir igjen noe til meg og, sier hun.

Kunder som gikk inn i butikken for to timer siden har fortsatt ikke kommet fram til kassa, og mange må kapitulere og gjør som Benny - prøver igjen senere.

Det er tydelig at "Den blå krukke" har truffet godt med varene sine, og at de blir dypt savnet av kundekretsen.

Foto: Karin Jegtvik

Pensjonerer seg

Kari Woll, som er gründeren av butikken og en av eierne, skal pensjonere seg og det er grunnen til at hun velger å legge ned livsverket sitt. Det er travelt til de ansatte bak kassa, og de har ikke tid til å prioritere et intervju med Nea Radio.

Men til Trønder-Avisa legger ikke Woll og medeier Bente Hjelde skjul på at å avslutte butikken er vemodig.

– Jeg kommer til å bære med meg minnet om Den Blå Krukke som noe veldig godt, men jo, det er likevel med et vemod. Butikken er jo et barn for meg, sier Woll til Trønder-Avisa.

Foto: Karin Jegtvik

Hør intervjuet med Benny Ingunn Kulseth her: