– Det har vært fyrverkeriforbud innenfor vernesonen i Røros sentrum siden 2007. Det vi ser er at det har fungert veldig bra og at det har vært lite hendelser i Røros sentrum i perioden. Det er forebyggende, rett og slett, sier brannsjef Frode Skogås til Nea Radio.

I den verneverdige trehusbebyggelsen i Røros sentrum er det totalforbud mot fyrverkeri, for å beskytte den vernede trehusbebyggelsen i Røros Bergstad. Forbudet gjelder innenfor forbudssonen. Det er kommunestyret som har vedtatt forbudet mot fyrverkeri.

Felles fyrverkeri

Brannsjef Frode Skogås er svært opptatt av både brannsikkerheten og sikkerheten for folk. Bakgrunnen for at vi startet med felles fyrverkeri, er fyrverkeriforbudet i Røros sentrum. Han er derfor glad for at det er RørosTeknikk, med utdannede pyroteknikere, som har ansvaret for selve oppskytinga.

– Felles fyrverkeri i Røros sentrum har i flere år vært en suksess, og vi vet at det er knyttet store forventninger til fyrverkeriet på nyttårsaften. Det er likevel ikke til å komme fra at fyrverkeri kan gi katastrofale konsekvenser hvis det ikke foregår i kontrollerte former. Når fagfolk står for oppskytinga er både mennesker og hus trygge, sier Skogås.

Fellesfyrverkeriet er en spleis mellom Røros Hotell, Røros dører og vinduer og Bergstaden Vel som støtter i samarbeid med Røros kommune.

Hør intervjuet med brannsjef Skogås her: