– Jeg kjente lite til historien fra før. Etterhvert som jeg gravde meg ned i historien, ble det mer og mer tydelig at vi skulle lage plate om Belle Gunness, sier Terje Craig.

Den 8. juli lanseres filmen "The Farm" i USA. Filmen forteller hele historien om Belle Gunness sitt liv, og Terje Craig mener at dette er god timing for dem.

– Ja, det var bortimot "perfect timing". Vår første plate om henne er klar i september/oktober, sier Craig.

Fascinert av historien

Fra tidligere er Adventure mest kjent som et progrock-band, men dette albumet fra gruppa blir mer preget av pop. For gruppa er et crossover-band, som Craig kaller det.

– Vi er jo fire stykker som skriver låtene, så vi har forskejllige innfallsvinkler. Noe er gitar-basert, annet er orgel-basert. Så vi spiller tungrock fra 70-tallet med hint av prog, men også folkelige toner siden vi beveger oss i Trøndelag, sier Craig.

Når Terje Craig og resten av gruppa begynte å dypdykke i historien om Belle Gunnes, så ble de mer og mer fascinert.

– Det som fascinerte meg var Gunness sin drøm om å bli rik, som tok overhånd. Det er lett å bli moralist når man leser denne historien, men jeg har prøvd å ikke svartmale. Hennes hevnbegjær har fascinert både meg og resten av bandet, forteller han.

Han forteller at bandet har pratet på nett ut i de sene nattetimer flere ganger, og at hele bandet har slengt ut idèer til låtene Craig skal skrive.

Har fått god hjelp

Gjennom jobben med disse to albumene står både Terje Craig, Kjell Myran og Ellen Catherine Hopen som vokalister, men det kan dukke opp flere.

– Det kan være at vi lurer med oss noen gjester, det hender at vi gjør det også, sier Craig.

Siden Terje Craig visste lite om Belle Gunness fra før, har han ved hjelp av internett og god, lokal hjelp fått satt seg godt inn i historien om selbyggen.

– Jeg visste lite om Belle fra før, men da jeg begynte å søke så fikk jeg se at Torger Størseth som jeg kjenner godt fra før hadde laget radio-program om henne, så da tok jeg kontakt med han, forteller Craig.

Sammen med Størseth hørte han på radio-programmene og fikk fortalt mye om Gunness sitt liv og virke.

– Det er jeg utrolig takknemlig for, sier Craig.

Nå fortsetter jobben med to album, og det første kommer etter planen i månedsskiftet september/oktober. Nå håper Craig at det blir mulig å komme seg ut å spille.

– Vi elsker å ut og spille for folk, så vi håper å få til det, avslutter Terje Craig.

Hør intervjuet med Terje Craig i avspilleren under: