Det er sjette år på rad at Sommerfest på Sveian arrangeres.

– Nå er det over for i år og det er jo litt trist, sier Ole Herman Sveian som eier gården festen arrangeres på. Sønnen Magnus Teigseth Morkenspiller i SKA-frika og det er grunnen til at denne festen ble til.

– Selv om festivalen bare varer en dag for publikum, så varer dette en hel uke for oss, ettersom tilreisende artister flytter inn i det vi har av hus og gårdsbygninger for å sette alt i stand.

– Og for å rydde opp, skyter kona Wenche inn.

– Så i morgen blir det frokost til hele bølingen, før ryddearbeidet går i gang for fullt, smiler hun.

Alle aldre

Den aller yngste festivaldeltakeren i år, var Ole Herman og Wenches helt ferske barnebarn på 3 uker.

– Den eldste så vidt jeg vet, er 90 år, sier Ole Herman.

– Det er dette som er så trivelig med denne festivalen, det er for alle.

Gjestfrihet: Sommerfest på Sveian arrangeres på gården Sveian hvor Ole Herman og Wenche åpner det de har av hus og gårdsbygninger for å innlosjere over 30 tilreisende artister i en uke hver sommer. Foto: Anne Gundersen

Ung Blues

Trombonist i SKA-frika, Silje Wærness, er en av dem som har vært med lengst i bandet.

– Høydepunktet for meg er når vi spiller Hoppeslott og alle synger med. Det oppstår en helt fantastisk energi og vi blir veldig gira av det, ler hun. Silje er involvert i Blues in Hell, nærmere bestemt i prosjektet Ung Blues, som det er meningen hun skal lede.

– Selv om dette er en bitteliten festival i forhold til Blues in Hell, så gir det dyrebar erfaring, mener hun

Pulsator: Blant de mange bandene som bidro på Sveian lørdag, var også Pulsator fra Trondheim. – Vi konstaterer at det står musikalsk godt til hos de oppvoksende slekter, sier frontmann Frank Sæterhaug. Foto: Anne Gundersen

Pulsator

Et av bandene som bidro under Sommerfest på Sveian, var Pulsator fra Trondheim. Dette er voksne karer med blues og brass i hjertet og frontmann Frank Sæterhaug føler seg trygg på at framtiden er i gode hender hva musikk angår.

– Det er jo betryggende å se at det gror godt i underskogen, sier Sæterhaug, før bandet går på scenen i sirkusteltet som er festivalens varemerke.