– Det er ikke det verste jeg har hørt, sa Åge Aleksandersen da Nea Radios utsendte i redaksjonen troppet opp med rullekake, partyhatter, smellbongbonger, bursdagspåskeegg og sang.

Åges egen sang: «Min dag i dag», for anledningen omskrevet til «Din dag ...».

Det var en usedvanlig morgenfrisk og sprudlende 75-åring, som ble intervjua av reporter Hroar Wold Nordhaug torsdag morgen.

Bursdagsegget fra Nea Radio - fylt med seigmenn og bamsemums - falt i smak. Foto: Karin Jegtvik

Og den folkekjære artisten har et stramt program for dagen.

– Hvordan har du tenkt å feire dagen?

- Det skal jeg ikke fortelle deg.

– Er det hemmelig?

– Det er litt det, ja, det er uten media og sammen med familien.

– Det er vel sånn du helst vil ha det?

– Ja, det er det. Og det er kjempekoselig. Jeg gleder meg til det.

Litt ekstra opptatt er han på dagen sin, for han slapp sin nyeste låt på sjølveste bursdagen.

– For jeg suser ikke bare rundt og er 75 år, jeg suser rundt og forteller om en bursdagsgave til meg selv og til deg og til alle andre - en ny sang

Nylåta heter «Ugress og villskudd», og han har med seg både Sambandet og Joddski - Jørgen Nordeng fra Tungtvann - på den.

Hør låta her: Ugress og villskudd (feat. Jørgen Nordeng)

Åge Aleksandersen ble 75 år torsdag 21. mars. Foto: Karin Jegtvik

Åge Aleksandersen er et et meget populært bursdagsbarn. Det skulle bare mangle. En nasjonalskatt og trønderrockeren over alle.

På Nea Radios Facebook-side har nesten 130 personer benyttet muligheten til å sende en hilsen, og snart 500 personer har likt Facebook-posten.

Da han møter Nea Radio på Tyholt denne torsdagsmorgenen, har han nettopp fått en hilsen på SMS fra skihopper-legenden Toralf Engan. For Åge har mange interesser ut over musikken - en stor lidenskap er skihopping.

Hør Åge fortelle om hvordan den finske skihopperen Janne Ahonen reagerte da han hadde hørt Åge-låta «Janne Ahonens smil»:

Men de største høydepunktene i livet er musikken.

– Konsertene er forgjengelige, og musikken er katalysatoren - den utløsende faktoren - som er årsaken til at jeg har hatt anledning til å reise så mye. Jeg har møtt mange folk, og det er det jeg samler på, sier Åge når han får spørsmål om hvordan han vil oppsummere et 75-år langt liv.

Og han sier mye mer enn dette. Hele intervjuet kan du høre her: