I flere år har det vært tradisjon for 8. trinn ved Røros grunnskole og sette opp en eller annen form for forestilling oppunder jul.

I år er det julefortellingen "For Vår Jord", som står på programmet.

Denne er basert på H.C. Andersens "Piken Med Svovelstikkene", sier Anette Døhl Solbakken, som er en av lærerne for 8. trinn.

MEDIAGRUPPA: Fra venstre: Jon Sivertsgård Grytbakk, Vemund Bakke Frisvold, Linus Hellandsjø, Max Homnes, Irfan Buljubasic, Harald Sivertsen-Haugen, Magnus Nyrud Nøkleby, Markus Maaø-Ruden, Nikolai Moen Skanke, Lusie Bromstad Røsand, Abel Andersson Løvnes og lærer Anette Dahl Solbakken

– Vi gjør dette for at elevene skal få kjennskap til den gamle fortellingen om piken som går alene rundt på gaten og kikker inn gjennom vinduene, og som drømmer seg bort når hun tenner på fyrstikkene.

Døhl Solbakken legger til at dette også gjøres for å vise at ikke alle har det så bra i julehøytiden.

– Vi ser også dette i litt større sammenheng med at jula trenger ikke alltid å være så enkel for alle sammen. Så det handler om å få elevene til å åpne opp øynene - at vi har litt omtanke for det som foregår ellers i verden for tiden, sier hun.

Hør intervju med Anette Døhl Solbakken her:

I fjor hadde 8-trinnet braksuksess med Bør Børson, og tidligere år har det vært konserter, skuespill og andre ulike forestillinger.

Premieren er i Falkbergetsalen i Storstuggu onsdag kveld klokken 19.00. I tillegg er det en forstilling for skoleelevene dagen etter, torsdag 21. desember.

FLERE REKVISITTER: Fra venstre: Magnus Nyrud Nøkleby, Marte Riis Tønset, Jon Sivertgård Grytbakk og Emil Nordbrekken Tørres Foto: Per Magne Moan

Jon, Magnus, Vemund og Irfan er fire av elevene som er travelt opptatt med forberedelser til onsdagens premiere.

De er med i mediagruppa og har blant annet ansvaret for kontakt inn mot avis og radio.

Hør intervju her: