Bygdaliv i Haltdalen har de siste årene vært arrangert en uke før Ålenggån. Begge arrangementene har de siste årene samarbeidet om en felles arrangementavis, "Sommer i Holtålen". Nå utvides dette samarbeidet.

Det sier Kjetil Langmo og Hege Moan. Begge representerer hvert sitt arrangement og bekrefter at de samarbeider godt allerede, men at det er et lite tomrom fra der arrangementet i Haltdalen slutter til der Ålendåggån tar over.

– Nå har vi kommet fram til en konkurranse som skal gå over to dager, der det ikke blir stilt noen store krav til fysiske forutsetninger, men det handler mer om ulike oppgaver som skal løses, sier Kjetil Langmo, som også røper at det blir en større pengepremie til vinneren.

Også Hege Moan fra Ålendåggåkomiteen har tro på at dette vil kunne engasjere mange deltagere.

– Vi er ikke helt ferdig med hvordan opplegget blir, men jeg tror dette vil passe for de aller fleste, svarer hun på spørsmål om hvem dette vil være for.

Litjhåmmåren og Storhåmmårn er navnet på konkurransen - hentet fra noen kjente fjellknauser i Svølgja, som ligger midt i mellom de to bygdene.

Hør intervju med Kjetil og Hege her: