Akkurat slik TV-publikummet får stemme på sin favoritt under den store finalen av Eurovision Song Contest, får også publikum i Bruket kulturhus være med på å stemme på den de mener bør vinne, heter det i en pressemelding fra Hommelvik Mannskor. 14 lokale og regionale deltagere har håp om å ta hjem seieren og trofeet som vinner av Eurovisjon Hommelvik 2019.

Det er femte gang en konsert av dette formatet arrangeres i Bruket kulturhus den 5. og 6. april. Tidligere har kjente slagere fra fjern og nær vært representert på scenen i Nygaardsvoldsalen. Mannskoret har i år hatt fokus på å gjøre utvalget av låter enda mer variert enn tidligere. Det blir noe både for trofaste TV-seere som husker tilbake og har fulgt Eurovision siden 1960-tallet, og for nye generasjoner musikkelskere som har kommet til i de senere tiårene. Med Hommelvik mannskor kan du forvente det uventede, og med en gjeng som absolutt ikke er redd for å by på seg sjøl er det åpent for både overraskelser av flere slag på en slik kveld.

Publikum i salen skal få stemme på sin favoritt på scenen, men det er ikke publikum som har all makt. Publikumsstemmene teller riktignok 50 % i den totale sammenhengen, men de må dele stemmemakten med en variert og sammensatt jury. Årets jury, som er ulik både fredag og lørdag, består av kjendiser av både lokalt og nasjonalt format. Hva juryen stemmer er helt i det blå, her er det kun den enkeltes preferanser og smak som avgjør.

Hommelvik mannskor har med seg Rune Solli på laget til å lede showet som konferansier. Rune er en konferansierattraksjon. Han befinner seg virkelig i sitt rette element på scenen under Eurovisjon Hommelvik, med musikk han liker og et show han brenner for. Rune som konferansier i full blomst må oppleves.