Lena Bae har bestandig vært reisende.

– I 2002 la jeg ut på en tur som varte i fem måneder. Da bestemte jeg meg for at dersom jeg fikk barn, så skulle jeg ta barnet med meg på reiser, forteller Lena.

– Thea og jeg begynte å reise da hun var seks år gammel. Den gangen dro de til Australia og siden fortsatte de å reise ved en hver anledning.

– Men til slutt fant vi ut at vi ble lei av å reise fram og tilbake og for heller å gjøre alvor av å ta en riktig lang reise.

Saken fortsetter under lydklippet

Rom for improvisasjon

Målet med reisen er å besøke steder de ikke har sett før.

– Vi begynner i Thailand og der har jeg vært. Deretter går turen til Myanmar og den billetten er kjøpt. Der har vi visum i 28 dager så vi må videre innen den tid. De får en del besøk underveis.

– Vi har venner og familie som kommer nedover, så derfor tilpasser vi oss litt etter det.

En av tingene som er planlagt, er at de skal jobbe frivillig for stiftelsen Street light på Fillipinene i en måned.

– Street light ble stiftet av en mann fra Trondheim som dro til Fillipinene og ble dypt beveget over fattigdommen han så der.

– Han bygget opp denne stiftelsen for å hjelpe ungdom med å komme seg ut i jobb og ikke måtte leve et uverdig liv på gata. Det å få tilbringe tid der, er noe vi gleder oss til.

Litt tøft

– Jeg innrømmer at jeg får litt frysninger på ryggen nå når det nærmer seg så kraftig, smiler Lena, som reiser allerede i morgen Torsdag.

– Thea har også hatt det litt tøft i den siste tiden, nå når hun har sagt farvel til besteforeldre og venner. Men hun står i det og når jeg spør, så sier hun at dette er noe vi skal gjøre.

Annet perspektiv

Lena har tatt permisjon fra jobben et år og har også skrevet under på at hun tar ansvaret for å undervise Thea mens de er på tur.

– Det er så herlig å reise med barn for det gir deg et helt annet perspektiv på verden. I tillegg gir det jo også datteren min muligheten til å se andre kulturer i ung alder, noe jeg tror er veldig sunt. Det varmer meg virkelig at hun får oppleve at ikke alle barn har den samme velstanden som barn i Norge og at materielle goder ikke er alt. Det er ingen selvfølge å få alt man peker på og det er viktig for meg at Thea skjønner dette.

Lena Bae kommer til å holde Nea Radios lyttere oppdatert med hvordan reisen går underveis.

Følg bloggen hennes her: https://lenablog.travel.blog/