Frilansmusikere, platestudio, bookingbyråer og arrangører taper store summer hver dag, nå som koronaepidemien herjer landet vårt.

Fredag ble den økonomiske tiltakspakken fra regjeringen lagt frem. Denne skulle hjelpe scenekunstnere og andre utsatte bransjer til å ikke gå på så store tap at driften må avvikles.

Tiltakspakken fra regjeringen

Ett av de økonomiske tiltakene som kom fra regjeringen sier at permitteringsgsreglene endres, slik at arbeidsgivere kun har lønnsplikt i to dager etter permittering, mot 15 tidligere. Deretter skal arbeidstakerne få dagpenger av staten. Mange i musikk- og underholdningsbransje faller ikke inn under dette, siden flere av disse driver enkeltmannsforetak.

Punktet som omhandler enkeltmannsforetak sier at innehaverne av disse kan får utsatt sin innbetaling av skatt til mai måned, og det hjelper nok for mange av dem. Ihvertfall for en periode.

Taper store penger: Arnt Egil Rånes sammen med Sigmund Kveli og Harald Morten Bremseth i Kveli Rånes Bremseth. Foto: Kveli Rånes Bremseth

Hva sier musikerne?

Dette var ett av temaene i dagens ettermiddagssending på Nea Radio. Der fikk Arnt Egil Rånes, kjent fra DDE og Kveli Rånes Bremseth si hva han tenke om dette og situasjonen landet står i.

- Vi vet jo ikke helt hvordan dette blir fremover, men det er klart at akkurat nå er det preget av at vi går en urolig tid i møte. Vi ser jo at vi i underholdningsbransjen er hardt rammet, men som det ser ut er det langt flere enn oss som også blir veldig hardt rammet, sier Rånes.

Den andre som fikk uttale seg om dette var Sverre Bjarne Inndal. Han er gitarist og låtskriver i Sjuende Far I Huset, samt bookingagent og produsent.

- Mange klarer nok en periode, men det må til noen tiltak som eksplistt gjelder musikkbransjen, svarer Inndal etter at tiltakspakken fra regjeringen ble lagt frem.

Innslaget i sin helhet hører du i avspilleren under