Rollelista for neste års musikkteater i Slagghaugene på Røros består av skuespillere som debuterer på Elden, samt skuespillere som sto bak publikumssuksessen i 2018.

Kalle skal spilles av Elden-debutanten Kristoffer Grua Pedersen (27). Han har utdannelse fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo og Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Kristoffer er oppvokst på Hadeland i Oppland og har tidligere medvirket i ulike musikaler på Østlandet. I høst står han på Folketeatret i Oslo i stykket Phantom of the Opera.

– Jeg gleder meg veldig til å dykke ned i den gripende historien, og framføre den nydelige Elden-musikken. Det er en topp gjeng både foran og bak scenen, så jeg kan neste ikke vente til å komme i gang med prøver. I tillegg ser jeg også frem til å tilbringe en sommer på flotte Røros, sier Kristoffer.

Kenneth Engen (18) kommer fra Soknedal og går siste året på Charlottenlund videregående skole i Trondheim. Han stilte på audition i fjor vinter, og regissøren ble så imponert over ferdighetene til unggutten at han får oppgaven som Håkan Modig neste sommer.

Kenneth har blant annet hatt roller i "Den siste Viking" i Rissa, "12 lod sølv" i Budal, "Jungelboken" i Olavshallen, og han har også medvirket i Korsvikaspillet. Sommeren 2018 spilte han i "Mio min Mio", med teaterlaget i BUL.

Første gang som Pär Åke

– Han kan neppe kalles en nykommer, men denne rollen har han ikke spilt før. Jo Bjørner Haugom har vært med på alle Eldens oppsetninger, men aldri spilt Pär Åke. Regissøren syntes at det var på tide å gi denne utfordringa til mannen som i mange år blant annet har spilt general Armfeldt, skriver Elden i en pressemelding.

Mads Tamnes er også helt ny i Elden-familien. Fotballtreneren fra Brekken i Røros har spilt i ulike teateroppsetninger med Bergstaden Teaterlag og overtar stafettpinnen fra Haugom. Nå må Mads la skjegget gro for Armfeldt-rollen.

Per Ivar Lundli spilte Håkan Modig i 2018, men i jubileumsåret er han utfordret til å ta Mentzonius-rollen. Den karakteren har han også spilt før, men neppe slik du får se han i 2019-utgaven, lover regissøren.

Sterke stemmer fortsetter

Silje Lundblad fra Trøndelag teater fortsetter i rollen som Maren. Det samme vil Snorre Ryen Tøndel som den svenske soldaten Niklas, mens Erik Wenberg Jacobsen fortsetter som general de la Barre. Jon Bleiklie Devik vil også i 2019 fortsette i rollen som bergverksdirektør Bergman. Det samme vil Oda Isabella Smit Ødegård og Tiril Sophie Randen Ramberg som henholdsvis Ellen og Kristine.

– Elden er overbevist om at dette ensemblet under Telles regihånd vil utgjøre en fantastisk jubileumsforestilling. Det skal feires at det er 25 år siden musikkteatret ble satt opp for første gang, og at det er 20. gang stykket settes opp utendørs - midt i verdensarven, skriver de pressemeldingen.

Elden vil invitere til audition for andre sang- og taleroller i starten av mars i Storstuggu på Røros.

Hør daglig leder i Elden, Siri Gellein, fortelle mer om rollelista og jubileumsåret her: