Du kan ha ting rundt deg som har eller kan få en stor verdi i fremtida. Rune Sandkjernan har stor kunnskap og lang erfaring fra antikvitetenes verden. Han mener at altfor mye verdifullt kastes fordi folk ikke har eller skaffer seg tilstrekkelig kunnskap.

Framtidas antikviteter finner du ikke på en gammeldags gårdsauksjon. I dag er nettet  blitt den store markedsplassen. Før var store gårdsauksjoner rene folkefesten. Nå har auksjonene fått konkurranse av nettbud og digitale møteplasser. Og i et samfunn der generasjoners arvegods kastes, risikerer store verdier å gå tapt for alltid, både historisk, kulturelt og personlig.

- Ting fra nåtida vil bli ettertraktet som både kuriositeter og samlegjenstander i framtida, mener Sandkjernan.

Designer Toys

Antikviteter, kunst og design har vært den store interessen til Rune Sandkjernan gjennom hele livet. Hans samling LP-plater er imponerende, det samme er boksamlinga og samtidskunsten han har. Designer Toys er en fersk kunstsjanger. Dette er ting som samlere kan være villig til å betale store summer for i framtida.

- Interessen for antikviteter har alltid vært der, og etter utdanning innen kunst og håndverk tok det helt av, sier Rune Sandkjernan og ser mot kunstverkene som står langs veggen.

Alle gjenstandene den dedikerte samleren kommer over får neppe plass i hjemmet, og siste helga i oktober blir det auksjon i Galåen med blant annet kunstverkene malt av kunstner Konrad Galaaen.

- Galaaen var en stor kunstner, født på Røros i 1923, som virkelig fortjener oppmerksomhet. Det er svært gledelig at de store auksjonshusene har begynt å ta inn hans kunst, fortsetter Sandkjernan.

Da Rune Sandkjernan startet antikvitetsforretning i Kjerkgata på Røros, hadde han fokus på retro 50 -og 60-tallsdesign.

- Jeg var nok litt for tidlig ute med disse tingene den gangen, men i ettertid vet vi at disse årgangene er blitt svært etterspurte og populære.

Dersom Rune Sandkjernan er forut for sin tid også denne gang med sin store samling av Designer Toys, gjenstår å se.

- Interessen min for antikviteter er blitt bare større med åra, sier Sandkjernan: