UKM-deltagerne som skulle representere Røros ved regionfestivalen i april, får nå en egen sending på Stuggustream torsdag 11. juni. På grunn av koronaviruset ble fylkesdelen av UKM, som som egentlig skulle foregått på Ørlandet i april, avlyst.

får deltagerne fra Røros en ny sjanse til å opptre, gjennom sesongens siste livestream fra peisestua på Storstuggu. Arrangøren sier at UKM-sendingen ikke blir det samme som å dra på regionfestival og møte 400 ungdommer fra resten av Trøndelag, men de håper at det blir gøy for deltagerne å vise frem det de driver med på denne måten.

– Så håper vi også at enda flere får sett UKM-deltagerne våre og hvor gode de er.

De som deltar på streamen er: - Gard, Vilde og Irena med «Send in the clowns»

- Ainas angels med «Disneymedley»

- Whiteout med «You’re not the only ones»

- Filmen «Stalker»

- Kunstverk av Toxic_Chi, Kaitlin Anette Davis, Eilin Sundt Sivertsvold og Kristine Modalen Hov

Kulturkonsulent i Røros kommune, Ane linn Haagaas, synes det er synd at regionfestivalen ble avlyst, men hun mener ungdommen har taklet situasjonen svært bra.

– Vi syns det hadde vært leit om deltagerne som egentlig skulle på regionfestival ikke fikk vise frem sine bidrag igjen, så vi spurte Storstuggu om de kunne tenke seg å lage en egen UKM-sending på Stuggustream. Dette ble de med på! Sesongens siste Stuggustream blir nå viet UKM Røros. Konferansierene våre stepper inn som programledere og loser seerne trygt gjennom Stuggustream UKM spesial, hvor det blir gjenhør- og syn med nesten alle UKM-deltagerne som egentlig skulle til Ørlandet i april, sier Haagaas og håper mange ser torsdagens livestream fra Storstuggu.

Hør intervju her: