Hver søndag på sommerhalvåret samler det seg biler på rekke og rad ved Jervskogen skianlegg, da er det nemlig duket for bilbingo, og søndag 09. august var intet unntak. Allerede en time før bingoen var i gang var plassen godt fylt opp med folk som koste seg i sommersolen med kaffe og sosialt samvær. Med ett tallene ble ropt ut over området ble praten byttet ut med bingoblokker og markører – og tut fra bilene til heldige vinnere. Øystein Herfindal forteller om forventningene til kvelden:

- I kveld tror jeg det blir veldig bra. Det er jo fint vær og det har kommet en del biler. Det blir fint i dag, sier Øystein Herfindal.

Han forklarer også kort hva konseptet bilbingo går ut på. Ikke overaskende er det relativt likt den normale bingoen.

- Du kjører bilen inn på den store skistadion som er her på Jervskogen, så kjøper du bingoblokk, som ved vanlig bingo. Tallene blir lest opp over høyttaleranlegg, og når du får bingo må du tute. Så kommer vi og kontrollerer og du blir gitt penger etter en, to eller tre rekker, opplyser han.

Saken fortsetter etter lydklippet

Populær aktivitet

Bilbingoen har holdt på i over mange år og er på generell basis en veldig populær aktivitet. Og selv om Covid-19 sørget for at oppstarten av bingoen ble litt seinere i år, har den også hatt en form for «positiv» påvirkning; for folk er tørste på å komme seg ut og gjøre aktiviteter. Og bingo er en perfekt aktivitet:

- Det er populært, det har jo vært i mange, mange år. Først nede i Hommelvik også her på Jervskogen når stadion her var ferdig. Det ble veldig populært når vi åpnet opp i år, vi kom jo i gang litt seinere på grunn av restriksjonene i forbindelse med koronaviruset. Det var veldig mange som var glad for å kunne komme ut og holde på med det her på søndagene, forteller Herfindal.

- Det har vært ganske bra oppmøte, bedre enn i fjor tror jeg. Det er litt mindre som skjer, og det er kanskje ikke så veldig mange som har reist utenlands på ferie. Så da kommer de hit i stedet, smiler han.

I pausen serverte ble det servert kaffe til bingogjestene. Foto: Anette Fossmo

Gjev gevinst

Bingodeltagerne koser seg i solen. Det er tydelig at det er en del stamgjester og folk samler seg rundt bord med campingstoler og kaffe. På spørsmål om han tror mange ser på bingosøndagene som en sosial aktivitet, er Herfindal klar i sitt svar:

- Jada! Det er stoler og bord, så har de med seg kaffe og kjeks. Av og til kommer også campingbiler som står her hele dagen og sitter i solen, forklarer Herfindal.

- Det er mange av de samme som kommer tilbake hver søndag og er kjent med hverandre, fortsetter han.

- Den høyeste premien kan du få hvis du får et lykketall i runde nummer fem eller ti. Nå har den passert 40 000, hvis den ikke går i spill nummer fem vil den være 45 000 i spill nummer ti. Den stiger med 5000 for hver runde frem til 6. september, opplyser Herfindal.

- 6. september skal den ut uansett, har den ikke gått innen da er det kanskje 60-70 000. Jeg er ikke helt sikker, men det er en ganske bra premie. Så da må alle være klar, avslutter han.