Oi! Trøndersk Mat og Drikke har mistet 50 prosent av sine inntekter på grunn av COVID-19, og har likviditet fram til 31. desember i år.

Virksomheten som i over 15 år har bidratt til å bygge Trøndelag som en internasjonal matdestinasjon, kan dermed forsvinne i januar 2021.

Dramatisk

– Det er ikke gjort over natta å bygge opp noe slikt på nytt. Dette er dramatisk for trøndersk matproduksjon, sier rørosordfører Isak Veierud Busch.

– Spesielt når vi skal bli European Region of Gastronomi i 2022, så trenger vi en slik arena for å vise frem alt det fantastiske som Trøndelag har å by på, sier han.

Kanskje for lite?

– Vi ber om tre millioner kroner slik at vi kan klare oss fram til neste års festival. Men kanskje er problemet at vi ber om for lite støtte? , sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS i et nylig innlegg på Trønderdebatt.no

Hun viser til at Oljemessa i Stavanger fikk nylig 21 millioner kroner i krisehjelp fra regjeringen, mens landbruksmessa Dyrsku'n fikk 11,2 millioner kroner i krisehjelp.

Isak Veierud Busch sier saken nylig har vært oppe som styresak i regionrådet for Trøndelag sør og i forum for trønderske ordførere i forrige uke. Det resulterte i at et samlet ordførerkollegium i Trøndelag, med fylkesordføreren i spissen. går ut og erklærer at Trøndersk matproduksjon må reddes.

Hør intervju med rørosordføreren her: