Teltet midt på torvet i Trondheim er fylt med 30 forskjellige bryggeri, som til sammen byr på 350 forskjellige ølsorter under årets Bryggerifestival i Trondheim.

Regionen med flest bryggeri

Festivalen er svært populær. Festivalområdet har plass til 3.500 besøkende og i 18-tiden torsdag begynte det å bli stinn brakke.

- Nå må vi begynne å se an plasskapasitten, mente en av vaktene utenfor inngangen.

- Akkurat nå er det 2.841 personer her, fortsate han.

Øl er i vinden som aldri før, og det popper stadig opp nye bryggeri. Tommy Holen Helland i Gulating ølutsalg var med å starte opp festivalen i 2012, og syns det er artig å se hvordan øl-kulturen har utviklet seg Trøndelag.

- Øl er jo smaken på noe godt. Trøndelag er den regionen i landet med flest bryggeri, og de lager mye godt, mener Helland.

- Jeg syns det er helt magisk at folk er så glad i øl.

Nytt av året

Gulating ølutsalg er en kjede med om lag 400 ølsorter i hver butikk, og har utsalg tre steder i Trøndelag. samt en pop up-butikk på Trøndersk matfestival med kun lokalt øl. I tillegg har de altså bar på Bryggerifestivalen, og den skiller seg vesentlig ut fra resten.

- Vi har kun alkoholfri øl og drikke fra regionen Trøndelag i baren vår, fastslår Helland.

- Dette er første året festivalen har en egen bar med kun alkoholfri øl.

- Vil folk ha alkoholfri drikke på Bryggerifestivalen da?

- Det er faktisk overraskende populært. Mange har etterspurt det tidligere år, og da vi fikk muligheten nå var det kult å prøve det. For det finnes mye god alkoholfri drikke. Både øl, juice og saft.

Hør hele intervjuet med Tommy Holen Helland her:

- Sommerens herligste nyhet

Bak baren hos Trondheims-bryggeriet Monkey Brew skjenker Frank Knutsen opp glass etter glass. Han har nettopp ringt i bjella til jubel fra resten av lokalet.

- Det betyr at vi har solgt tomt et fat med øl, så det er rett og slett et varsel om at vi kobler på mer øl. Da jubler vi og klapper for hverandre, så det er topp stemning.

Bryggeriet Monkey Brew er populært under Bryggerifestivalen - køa foran baren er lang. Foto: Karin Jegtvik

Det er tydelig at bryggeriet fra Trondheim er et av de mest populære på festivalen, for køa foran baren er lang.

- Her går det mest av lager og IPA, og også en del stout. Og ølen Pomona går det også mye av. Det er en surøl med sitronsmak - en av sommerens herligste nyheter, mener bryggerisjefen.

Hør hele intervjuet med Frank Knutsen i Monkey Brew her: