Ragnar Kokkvoll har i flere år gravd i historien om Sina, den fattige jenta som kom til Nesvollen i Ålen på slutten av 1890-tallet. Dette har blant annet resultert i boka «På flukt»

Kokkvoll har i sin søken etter kunnskap rundt Sina, flere ganger besøkt hjembygda hennes, Rauma. Dermed har historien om Sina Dale, som fødte tre barn utenfor ekteskap, hvorav hun forlot to av dem og fødte det tredje i et sommerfjøs i Ålen en tidlig kald novemberdag i 1895, blitt godt kjent også i de trakter.

Løsunge

Sina var sjøl «løsunge», og hennes mor Marit sonet ti dager på vann og brød på grunn av sin «løsaktighet».

Interessen har ført til at Mittetdalen Historielag fra Romsdalen bestemte seg for å besøke stedet der Betsy Ovedie ble født, og lørdag var nesten 30 personer fra historielaget på besøk på Nesvollen. Ragnar Kokkvoll var hentet inn som kjentmann og guide på turen.

Med i følget, var også slektninger av Sina og Betsy. Lars og Bjarne Dahle sier at de ikke kjente til historien om Sina før Ragnar Kokkvoll skrev boka. De synes begge det er en fascinerende historie om sine slektninger de har blitt kjent med.

Leder i Mittetbygda Historielag Svanhild Dale, sier at det var for omtrent to år siden at den spennende historien ble kjent i Romsdalen.

Kommer enda ei bok om Betsy

Ragnar Kokkvoll, som egentlig avsluttet jobben med Sina og Betsy Ovedie for et par år siden, sier det har dukket opp mer interessant stoff rundt de to damene og at han snart drar til Canada for å lete fram stoff til det som skal bli bok nummer to.

Hør intervju med Ragnar Kokkvoll, Svanhild Dahle, Lars Dahle og Bjarne Dahle her: