DEBUTERER SOM FORFATTER Birgit Strømsnes jobber som arkivar i Namdalen kommune, og er lidenskaplig oppatt av Liverpool. Så opptatt av Liverpool er hun at hun har tatt mellomnavnet "Liverlady". Men det er plass til litt mer enn fotball i Birgits hjerte også. De tre siste årene har hun jobbet med denne teksten som er sterkt inspirert av hennes barndoms sommere i besteforedrenes hus på Møre. Og nå er boka her.

BESTA SITT LOFT Boka handler om de to trolljentene Gulla og Skrulla som bor på gården til Besta og Besten. Handlinga utspiller seg over syv sommerdager, og her er det mye å kose seg med for den som vil lese og se.

DEBUTERER SOM ILLUSTRATØR Elins bror er i likhet med Birgit over gjennomsnittet interessert i Liverpool, og da han foreslo sin søster som illustratør for bokprosjektet til Birgit ble det full klaff med en gang. Elin har vært i tett dialog med forfatteren for å få greie på hvordan dette bestemorhuset egentlig var, og selvsagt også gått inn i tekstene for å finne inspirasjon til bildene. Hun har jobba fram åtte hovedbilder og mange små illustrasjoner som rammer inn og løfter historien. Her er det sommer og sol, torden og rips og mye anna rart og fint. Alle bildene vil bli mulige å se på en egen lanseringsutstilling på DABA art café på Stjørdal i august.

ROM FOR FANTASI OG SYLTETØY Det var viktig for forfatteren at det ble nok luft i mellom bildene så ungene selv skal kunne danne seg bilder og bruke sin egen fantasi. For ikke å snakke om kravet om at omslaget skulle tåle å bli tørka syltetøy av. Her er det lagt opp til fine stunder med høytlesning med ungene på fanget- med eller uten kveldsmaten i handa.

"Lytt- le- les- lær, dei viktigaste orda vi har" er forfatteren Birgit Strømsnes sitt mantra.