Rakel Sivertsen er kjent for sin humoristiske penn og for å stå på scenen i all sin komiske prakt i revysammenheng. Nå har hun fått brystkreft og velger å dele sine tanker om dette på Facebook. På rim:

Brystkreft! sa legen og med ett stoppa tia. Neeeeida, den gjor jo itj det! Dessuten e det bare på den ene sia. Joda, kreft e jo et fælt ord og en heftig diagnose. Da e det flaks å få en sort med en god prognose. Og æ har jo to, så da bli det ei trøst at det e et par kula i bare ett brøst. Og legen e dyktig, erfaren, informativ Det ska gå så bra, det står itj om liv. Så æ gikk ikke i bakken, begynt itj å besvim. Æ summa mæ ganske fort, og informere dåkk herved på rim. Åpenhet e viktig, og æ e itj en sånn som hold kjeft. Trur te og med det går an å kombiner humor og kreft. Mammografi, biopsi, ultralyd og operasjona. Det kan vær godt å ha med sæ komikken i sånne situasjona. Æ skulla ønska det fantes et bilde æ kunn dele, fra når puppen min va klemt flat te ei kjempe-svele og æ sto fastklemt inni et apparat og fikk beskjed om å slapp av, ja særlig akkurat når legen stikk inn tidenes største vakum-nål. Den selfien trur æ hadd blitt passelig snål. Æ har lyst te å dokumentere alt som no kjem. Men ultralydbilde av puppa får man itj automatisk med sæ hjem. «Det der e vel itj nå å heng opp på kjøleskapet eller vis fram te vænna» sa legen mens æ låg der og vart scænna. Si ikke det, innvendigbilda e artigar enn man trur. Æ kunne brukt det te julkort og ønska aill «GOD JUR» Og te eventuelle single menn som tenke å ta mæ med på date: Må bli før den 21. november hvis du ikke foretrekke damer med bare ei geit!

Nei, ingen veit ka livet gir. Men det bli myttji artigar om du kan spøk og flir. Og det finns faktisk verre ting enn brystkreft man kan få. Det her ska nok gå bra, bare vent å sjå. Utfordringa møte man alltid, og da får man deale med det man får. Æ e i alle fall sikker på at det på alle måta bli ei STRÅLENDE jul i år!