- Vår versjon kan ikke sammenliknes med originalen, selv om musikken og rollefigurene er de samme, sier Arnulf Haga om «Optimist», som Verdal Teaterlag har fått rettigheter til å sette opp.

Endringer fra originalen

Verdal Teaterlag har gjort endringer i handlingen for å tilpasse den til en trøndersk kontekst. Det originale manuset til musikalkomedien er skrevet av Øystein Wiik. Etter at Arnulf Haga har gjort om manuset, er det blitt en hyllest til det norske helsevesenet.

- Det er så mye i den originale oppsetningen som ikke passer inn her i Trøndelag, så vi måtte gjøre endringer så det passet vårt uttrykk, sier han.

- I den originale versjonen av oppsetningen er handlingen lagt til en villa i Bærum, mens i vår versjon foregår det meste av handlingen på St. Olavs hospital.

Det handler om songwriteren Viktor Sibelius, som tror han har fått pollenallergi. Han jobber med å ferdigstille musikalen «Esilio Paradiso», men som følge av tilstanden hans har han fått skrivesperre og det er bare 13 dager igjen til premieren. Spørsmålet er om han rekker å bli ferdig til premierdagen.

- Det viser seg etter hvert at det ikke er pollenallergi, men en luftveis-sykdom vi kjenner godt etter hvert, fortsetter Haga.

Aktørene ved Verdal Teaterlag forbereder seg til oppsetning av "Optimist". Foto: Karin Jegtvik

Overdådig og morsomt

- Publikum kan forvente seg et overdådig og morsomt show med storslagen musikk, sier Haga.

Selv om handlingen er gjort om, er musikken den samme som i originalen.

- Veldig mange av sviskene hans er med, sier Haga og nevner "Mil etter mil", "Det vakreste som fins" og "Do-Re-Mi" som noen av låtene.

Det er også noe annet som gjør forestillingen annerledes enn andre oppsetningene ved Verdal Teaterlag:

- Vi bruker for første gang digital scenografi. Det gir oss helt nye muligheter og gir et spennende uttrykk på scenen, sier Haga.

Krevende sanger

Musikken er en vesentlig del av en musikal, og det er Asgeir Skrove som er musikalsk leder. Han sier det er mye øving som skal til for at musikken skal sitte.

- Teigen har selv et veldig stort stemmespekter, så sangene er ganske krevende. De går fra de lyseste tonene og helt ned i de dypeste, så det blir en del arbeid for å få låtene til å smelle.

Asgeir Skrove har ansvar for sanginstruksjon til oppsetningen. Foto: Karin Jegtvik

Det er rundt 25 av Jahn Teigens sanger som er med i musikalen. Noen ikke fullt så kjente, men det meste er kjent og kjært Teigen-material i en ny innpakning, ifølge Skrove.

Det er også veldig positivt at aktørene igjen kan øve sammen uten å tenke på én-metersregelen og andre koronarestriksjoner.

- Det er helt fantastisk. Det er jo så til de grader tilbake til normalen, og det er nok en del energi som skal ut på scenen. Og tematikken, som er en hyllest til helsevesenet, passer jo også perfekt, mener han.

Hør intervjuet med Arnulf Haga her: