Grå skyer hang over Hommelvik under årets 1. mai-markering, men regnet holdt seg unna til siste slutt. Leder for 1. mai-komiteen, Ranveig Fosmo Holden, er svært fornøyd med årets Arbeiderfestival.

– Det har vært utrolig mye folk på alle arrangementene og det setter både jeg og de andre arrangørene pris på.

Saken fortsetter under lydklippet

Unge mer bevisste

Ranveig Fosmo Holden mener at unge mer beviste nå enn vi har sett på lenge.

– Vi kan vel kanskje si at det har vært en generasjon eller to som ikke har fått kjenne på det den eldste generasjonen har opplevd. Men vi er inne i en tid der det er nødvendig å verne om verdiene vi står for, både når det gjelder å ta vare på miljøet og å ta vare på hverandre, mener hun.

Fosmo Holden forteller at særlig barnetoget hadde mange flotte paroler.

– I tillegg så vi at for første gang at det gikk barn med paroler i toget som ikke kommer fra Framlaget, og det var fantastisk å se.

Festival: I Malvik markeres 1. mai med en hel festival. Her er demonstrasjonstoget med blant annet ordfører Ingrid Aune i spissen. Foto: Anne Gundersen

Høydepunkt

Wilma Hell (11) holdt barneappellen under det tradisjonsrike arrangementet Kvelden før dagen lørdag kveld og Ranveig Fosmo Holder nevner dette som hennes personlige høydepunkt under feiringen.

– Det rørte meg veldig og gjorde meg glad med tanke på barna som nå vokser opp, sier hun.

– Wilma snakket om at vi må ta imot alle mennesker med åpne armer uansett hvor de kommer fra, og at vi må ta vare på både jorda og på hverandre. Det var fantastisk å høre denne unge jenta snakke.