Lørdag er det klart for Sommerfest på Sveian og det er et yrende liv på tunet i Fotasvingen 3 i Hommelvik for å få alt på plass i tide.

– Ja, det er hektisk nå, innrømmer SKA-frikamedlem Vegard Haugnes Hasfjord.

– Men dette er jo et av årets virkelige høydepunkt, så det er bare artig. Det er syvende gangen mini-festivalen arrangeres. Eller mini og mini, Sommerfest på Sveian har vokst kraftig siden den spede begynnelse.

– Det har bestandig vært målet vårt at vi skal utvikle oss, sier Vegard om det som opprinnelig var en mulighet for SKA-frika og venner til å spille for et publikum.

– Det kommer vi til fortsette med.

Saken fortsetter under lydklippet

Gamle kjente

I år står blant annet Anders Jektvik på programmet.

– Det er klart det er stas at vi har fått tak i en så profilert artist. Men det viktigste for oss er fremdeles at vi er en arena for mer ukjente band som her får en mulighet til å profilere seg. Dessuten kjenner vi mange av dem godt og det er noe av det som gjør dette så trivelig for oss alle sammen, sier Vegard.

Familiefest

Sommerfest på Sveian er for hele familien.

– Vi åpner porten klokka 16.00 og da er grillene varme og folk tar med seg det de ønsker av mat og drikke. Vegard forklarer at sommerfesten er for hele familien.

– Her har vi alt fra barn til gamle mennesker. Men det er klart, når det begynner å nærme seg leggetid for de minste, så blir det kanskje litt mer festlig etter hvert, ler han.

Artistliste

Anders Jektvik med band

Kristian Raanes

Maldito

The Flaccids

God gammel årgang

Blackout

Lunbergz Danseorkester

Ælgligaen

Garbage Hunks

Hyper Cumbia

The Factory

SKA-frika

Flaks sjongleringsgruppe