Selv om både små og store kanoner preger festivalprogrammet, er det folkeligheten som er nøkkelen til at festivalgjengere i alle aldre skal trives.

– Dette blir en folkelig festival hvor vi sammen med publikum og artister skal skape den gode, gammeldagse og trivelige stemningen, sier den nyansatte festivalsjefen Odd Arne Halaas.

Det er en tydelig stolt festivalsjef som tar oss gjennom det mangfoldige programmet for Tydalsfestivalen 2024. Her er programmet:

Fredag

 • Vømmølgutan – holder den trønderske tradisjonen med vømmølmusikken i hevd.

 • Synne Vo – årets nykommer på P3 gull 2021 og laget musikk til serien Børning.

 • Hellbillies – startet i 1990 og er fortsatt svært aktuelle, med hederspris under Spellemannsprisen så sent som i 2021.

 • Tipping for´n far – 14 jazzmusikere har laget tributeband til Vazelina Bilopphøggers. Up and coming band som vi håper vil slå igjennom på Tydalsfestivalen.

 • Melody Market – et velkjent band i Midt-Norge, som spiller hit-musikk mellom de andre artistene.

Lørdag

 • Lille Tydal – familiearrangement

 • Buskspell – Tydalsfestivalen feirer 40 år, konsert med lokale musikere.

 • Staut - kommer til Tydalsfestivalen

 • DDE – startet 1992, fikk hedersprisen under Spellemannsprisen i 2018.

 • Halva Priset – norsk band med frontfiguren Katastrofe. Nominert til Spellemannsprisen i 2021 for årets låt. Deres mest kjente låt har snart 40 millioner avspillinger på Spotify.

 • Beist – et av Norges største partyband, med røtter i Trøndelag. Har på kort tid blitt et svært populært og generasjonsoverskridende band.

 • Melody Market – et velkjent band i Midt-Norge, som spiller hit-musikk mellom de andre artistene.

Melody Market – et velkjent band i Midt-Norge, som spiller hit-musikk mellom de andre artistene. Foto: Pressebilde

På lørdag vil Tydalsfestivalen markere sitt eget 40 års-jubileum, med et heidundrende buskspill. Her vil artister spille musikk fra band som var på den første festivalen.

Eksklusivt og begrenset Earlybird-salg

Tydalsfestivalen er glad for å kunngjøre at Earlybird-salget for årets festival også starter snart.

– Dette året har vi tatt grep for å gjøre opplevelsen enda mer eksklusiv for våre mest dedikerte festivalgjengere, sier Halaas

Festivalen vil tilby eksklusive Earlybird-billetter til de 500 første kjøperne av festivalpass. Og det er kun de som abonnerer på festivalens nyhetsbrev som får tilbudet.

– For å få muligheten til å kjøpe Earlybird-billett, må publikum melde seg på nyhetsbrevet vårt. Da sikrer de seg samtidig å være de første som får nyheter om artistene og programmet for øvrig, påpeker Halaas.

Staut kommer til Tydalsfestivalen Foto: Pressebilde

Om Tydalsfestivalen:

Tydalsfestivalen feirer 40 årsjubileum i 2024. Det startet som en trekkspill- og gammeldansfestival som ble arrangert hvert annet år, sammen med Selbufestivalen. I 2007 endret festivalen sjanger og ble en pop- og rockfestival, og siden den gang har mange kjente artister gjestet festivalen. Åge og Sambandet gjestet Tydal i 2014 og etter konserten uttalte Åge Aleksandersen: – Det er så flott her, flotte omgivelser og fine folk. Det er ikke noe bråk blant publikum, jeg blir imponert.

Av andre artister har Staysman vært på besøk flere ganger, og alt fra Vazelina Bilopphøggers og Dum Dum Boys til DDE og Tix har headlinet festivalen.

Vømmølgutan – holder den trønderske tradisjonen med vømmølmusikken i hevd. Foto: Pressebilde

Publikum blir hørt

For Tydalsfestivalen er det viktig å lytte til publikum, for å sikre at festivalen treffer så godt som mulig for de som hvert år tar turen til festivalen. Også foran neste års festival har publikum fått komme med sine innspill, og festivalsjefen bekrefter at flere av bookingene er en direkte respons på deres ønsker.

– Vi er skikkelig stolte av å tilby en festival med en tydelig trøndersk profil, hvor artistene er nøye utvalgt basert på tilbakemeldingene fra vårt publikum, avslutter Halaas.