Etter å ha tilbrakt flere dager på Olavsfest i Trondheim, der hun blant annet deltok på konserten med Sondre Justad i Borggården, kom dukken «Little Amal» til Frøya.

Mandag morgen tok hun båten fra Bogøya og ut til øya Sula utenfor Frøya. Her hadde flere hundre personer møtt opp for å ta imot henne.

For første gang i Skandinavia

Besøket er en del av Olavsfest sitt arrangement «The walk with Little Amal». Og møtet med dukken blir av mange beskrevet som sterkt, tankevekkende og følelsesladet.

Lille Amal gikk alene opp til fyret på Sula, mens publikum ventet ved amfiet. Foto: Torill Marit Pettersen

«Little Amal» er en dukke på tre og en halv meter av ei syrisk flyktningjente, som har reist over hele verden og blitt et internasjonalt symbol på menneskerettigheter.

Siden starten på den lange reisen fra den syrisk/tyrkiske grensen i 2021, har Amal forflyttet seg 8.000 kilometer, blitt tatt imot av rundt en million mennesker i 90 byer i 13 land over hele kloden.

Dette er første gang hun besøker Norge og Skandinavia.

Sula, som ligger ut mot storhavet, ble et naturlig stoppested for Amal, siden havet har spilt en sentral rolle i flyktningenes situasjon opp gjennom årene. Både som reisevei og som et sted å livnære seg.

Sula er også et nøkkelsted på Kystpilegrimsleia, og i kommunene Hitra og Frøya finnes det i dag dessuten 45 ulike nasjonaliteter.

Se bilder fra «Little Amals» besøk på Sula: