– Menighetene i Holtålen har bestemt at på grunn av smittesituasjonen i landet, og nye anbefalinger og påbud fra myndighetene, at julefeiringen i kirkene blir annerledes også i år. Derfor går ingen av gudstjenestene i Ålen, Hessdalen, og i Haltdalen som planlagt. Julen skal likevel markeres på en fin måte som vi håper at folk vil benytte seg av, sier kirkeverge i Holtålen kirkelige fellesråd Gerd Bjørgård, i ei pressemelding.

En felles julegudstjeneste for alle menighetene blir innspilt i Hessdalen kirke, og sendes på juleaften kl. 14.00 på Fjelltv.no, og blir liggende tilgjengelig.

I tillegg vil det bli “Åpen kirke” Ålen kirke julaften fra 14.00 til 16.00, hvor folk kan komme inn og tenne lys. Menighetsrådet tar seg av registrering, og sørger for at de som kommer holder avstand. Kirkeklokkene vil som vanlig ringe julen inn kl. 17.00 på julaften.

– Vi vet at mange besøker kirkegårdene i jule- og nyttårshøytiden. Det er en flott tradisjon, og synet av lyshavet foran kirkene er et mektig syn, avslutter Bjørgård i pressemeldingen.

Utegudstjeneste Røros

I Bergstaden Ziir blir det ingen gudstjeneste i år på julaften. Det sier Vivi Schwencke Johnsbråten sokneprest for Glåmos og Brekken.

– Det blir dessverre ingen i Røros kirke i år heller, men Brekken og Glåmos finner frem ullstillongsen og holder julaftensgudstjeneste ute! Den første juledag derimot kan 50 personer få lov til å samle seg i Røros kirke for å feire høytidsgudstjeneste, men her må man melde seg på, sier Johnsbråten.

Utegudstjenestene skjer i Brekken klokken 13.00 og i Glåmos klokken 15:00 på julaften. Første juledag er det høytidsgudstjeneste i Røros kirke klokken 11:00.