- Det har gått opp og ned. Jeg har vært inne i en periode nå etter jul, hvor jeg har hatt en kreativ tørke. Jeg har jobbet hver dag og prøvd å lage noe fint, men så har jeg ikke blitt fornøyd. Men så plutselig løsnet det, og nå er jeg inne i en god periode, sier Eli Wintervold.

I september sa Wintervold opp den faste jobben sin for å satse på kunsten. Hun er mest kjent for sine Rørosmotiv, og nå er hun på utkikk etter motiv fra Røros, som ikke blir sett så ofte.

- I det siste har jeg tenkt litt på å finne motiv som ikke er de idylliske, fine Rørosmotivene, men jobbe litt mer med «backstage Røros», forteller hun.

- Det er så mye kirkebilder, og jeg kjenner at jeg er litt lei av det samme gamle.

Utfordrende å jobbe hjemme

I tillegg til den kreative tørken, har Wintervold kjent på en annen utfordring det siste halvåret: nemlig å jobbe hjemmefra.

- Det har ikke vært så lett som jeg trodde. Det er mye inne i et hjem så burde gjøres, men man kan ikke bruke arbeidsdagen sin på å vaske klær. Så jeg håper jeg får muligheten til å komme meg litt unna hjemmet og jobbe litt borte, for å se hvordan det er.

- Anbefaler du andre med en drøm om å satse på noe, å gjøre det?

- Absolutt. Det er bare å gjøre det. Det har jeg ikke angret på.

Utvider samarbeidet med Kunst og kaos

Wintervold har lenge samarbeidet med galleriet Kunst og Kaos i Trevarefabrikken på Røros, og nå utvides samarbeidet.

- Fra påskeaften av skal jeg begynne å stå i galleriet noen lørdager fremover. Det er en veldig grei måte å møte kunder på, og å komme seg ut og være sosial, istedet for bare å sitte hjemme og male.

Hør hele intervjuet med Wintervold her: