Knapt femti personer klarte å rive seg løs fra godstolen og tv-skjermen for å få med seg Haltdalen Mannskor og Henning Sommeros vårkonsert i Rallaren i Ålen søndag ettermiddag.

Men at det var få publikummere la ingen videre demper på konserten som inneholdt mye av det mest kjente - og litt ukjente, materialet Henning Sommero har vært med å lage.

Et av de første numrene på konserten var Falkbergets Bergmannssalme fra Vindens Hjul. Den ble framført med dirigent Tore Reppe på trekkspill.

Reppe hadde for anledningen fått langt flere arbeidsoppgaver enn han pleier på konserter med mannskoret. Han tok også ved flere anledninger fram munnspillet og ettermiddagens høydepunkt var ekstranummeret Vårsøg, med tekst av Hans Hyldbakk. Da var allerede E Slåttatæja framført i tillegg til flere andre kjente og ukjent låter fra Sommeros portefølge.

Søndagens konsert i Rallaren var også starten på en miniturné for ensembelet. Turnéen avsluttes litt senere på søndagskvelden i Kotsøy samfunnshus.

Nea Radio fikk en prat med Henning Sommero etter konserten. Han hadde med seg trekkspillet, men fikk aldri bruk for det i Rallaren:

Dirigent for Haltdalen Mannskor, Tore Reppe var en fornøyd mann halveis inn i miniturnéen: