– Det finnes ingen annen musiker av en slik størrelse i vårt område, forklarer Jan Erik Steen.

34 artister invitert

Det er Asmund Bjørken han snakker om. Neste søndag, 20. august, inviterer han til minnekonsert ved Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum i Selbu.

Og for å hylle Bjørken, har han booka 34 artsiter, fra forskjellige musikksjangre. Og det er store navn på plakaten.

Stian Carstensen, P.A. Røstad, Ola Kvernberg og hans sønn, Ove Bjørken.

– Ove Bjørken er også en stor artist. Han er en meget god jazzgitarist og dessuten en stor felespiller, legger Steen til

– Han lanserer en ny plate på Rockheim dagen før, så han kommer nok til å spille en del fra den under konserten, tror Steen.

Dette er artistene som skal delta på minnekonserten på Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum søndag 20. august. Foto: Arrangøren

Allsidig musiker

Bjørken begynte å skrive musikk allerede da han var 11 år, og er en selvlært musiker. Så kalt autodidakt. Et av hans mest kjente verk, «Frösöminner» skrev han da han var bare 19 år.

– Han var en allsidig mann på mange vis. Han farta mye rundt og ble spilt mye på radio, sier Steen.

– Han er en godt etablert komponist innen gammeldans og folkemusikk, men det var jazzen som lå hans hjerte nærmest, ifølge Steen.

Og han utøvde musikalske underverker på både trekkspillet og saksofonen. Og han har spilt med mange store artister opp gjennom. Både av nasjona- og internasjonal størrelse.

– Med blant andre gjengen i «Difference», sier Steen.

– De er også invitert til minnekonserten, og har et eget sett. De har ligget brakk en stund, men hele bandet kommer på konserten og det kan virke som de har lyst til å gjøre comeback, mener Steen.

– De syns sikkert det er artig å øve sammen igjen.

Det er allerede solgt nesten 300 billetter, men det er flere å få tak i på billettbestillinger.no. Steen tror konsertamfiet utenfor museet kommer til å bli fullt.

Eget program i Nea Radio+

I helga får du høre et eget program som hedrer Asmund Bjørken, med Jan Erik Steen, Dag Ståle Larsen, Willy Røen, Petter Andreas Røstad, Sigmund Sæther og Kaj Endresen i studio, ledet av Stian Elverum.

Programmet hører du til følgende tider i Nea Radio+:

Lørdag kl 09.00, 15.00 og 21.00

Søndag kl 09.00 og 15.00

Nea Radio+ finner du på på DAB i hele Midt-Norge samt på FM 102.7 og FM 105.6 i Stjørdal/Innherred.

Hør hele intervjuet med Jan Erik Steen her: